Estàs aquí: Inici > Destacats > Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics (edició 2019-2020): Preinscripcions obertes fins al 30 de juny

Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics (edició 2019-2020): Preinscripcions obertes fins al 30 de juny

22 maig 2019

Fins al pròxim 30 de juny estan obertes les preinscripcions de la VI edició del Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics, que s’impartirà al llarg del curs 2019-2020 i que el Col·legi organitza conjuntament amb la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Aquest màster capacita el farmacèutic com a tècnic responsable en l’exercici de l’adaptació i fabricació a mida de productes d’ortopèdia.

L’objectiu general del curs és ampliar i actualitzar els coneixements teòrics d’anatomia, fisiologia, biomecànica i fisiopatologia del cos humà relacionats amb l’ortopèdia i aconseguir els coneixements i les habilitats pràctiques per elaborar, adaptar i dispensar correctament articles ortopèdics.

Què proporciona el contingut del Màster?

 •  Els coneixements teòrics i pràctics dels mètodes adequats per elaborar els aparells ortopèdics que prescriu el metge especialista i per obtenir la competència necessària per dispensar ortesis, pròtesis i altres dispositius.
 • Les pautes a seguir durant el procés dels elements ortopèdics corresponents (presa de mides, proves, comprovacions, adaptació i assessorament a l’usuari fins a l’adaptació final.
 • Posa especial èmfasi en els diferents tipus de materials i en la documentació necessària en cada cas per dispensar articles ortopèdics d’acord amb la nova legislació.

Feu clic a la imatge per consultar el programa complet de la VI edició del Màster d'Ortopèdia per a farmacèutics. Feu clic a la imatge per consultar el programa complet de la VI edició del Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics.

Conferència i presentació del Màster, el 29 de maig al COFB

El pròxim 29 de maig a les 14 hores, s’ha programat una sessió informativa relacionada amb aquests estudis.
Aquesta sessió constarà de dues parts:

 • Conferència: “L’Ortopèdia una aposta professional”.
  A càrrec de Cristina Bertrán, farmacèutica i tècnica responsable del Grup Ortopèdic XXI, S.L. i Montserrat Gironés, vocal d’Ortopèdia del COF de Barcelona.
 • Presentació Màster d’Ortopèdia 2019/2020 per a farmacèutics.
  A càrrec de Concepció Amat, professora titular del Departament de Bioquímica i Fisiologia, Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació. Universitat de Barcelona, i Carles Berga Martí, farmacèutic i tècnic ortopedista.

Informació i inscripcions aquí.

Mòduls i assignatures del Màster

Mòdul 1: Organització general del cos humà i de l’extremitat inferior

 • Assignatura 1: Introducció a l’ortopèdia
 • Assignatura 2: Extremitat inferior: maluc, genoll i turmell
 • Assignatura 3: Extremitat inferior: peu

Mòdul 2: Tronc i extremitat superior. Ajudes tècniques. Gestió

 • Assignatura 4: Tronc. Extremitat superior
 • Assignatura 5: Protèsica. Ajudes tècniques
 • Assignatura 6: Gestió de l’ortopèdia

Mòdul 3

 • Assignatura 7: Treball de fi de màster (TFM)

Direcció

Concepció Amat Miralles, professora titular del Departament de Bioquímica i Fisiologia, Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació. Universitat de Barcelona.
Carles Berga Martí, farmacèutic comunitari i tècnic ortopèdic. Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Coordinació

Montserrat Gironès Saderra, vocal d’Ortopèdia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.
Cristina Rodríguez Caba, cap del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Coordinació de pràctiques

Jaume Reixach, farmacèutic comunitari i tècnic ortopèdic, president de la Federación Española de Técnicos Ortopédicos (FETOR).
Frederic Esteve, tècnic ortopèdic.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal