Estàs aquí: Inici > Destacats > Maig: Les eleccions a la Cambra de Comerç, la dispensació d’ibuprofèn i les novetats d’Àgora Sanitària, temes més destacats als mitjans

Maig: Les eleccions a la Cambra de Comerç, la dispensació d’ibuprofèn i les novetats d’Àgora Sanitària, temes més destacats als mitjans

27 juny 2019


Eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat va informar dels resultats provisionals de les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. Segons aquests resultats, la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, va obtenir cadira al Plenari de la Cambra dins del grup 8 (Comerç i reparacions) categoria 7. Mitjans com el diari Ara.cat va publicar la llista completa dels guanyadors a les eleccions.

El COFB va difondre un comunicat on informava que Núria Bosch representarà a la professió farmacèutica a la Cambra de Comerç de Barcelona, del qual se’n van fer ressò El Farmacéutico, Diariofarma, Correo Farmacéutico, Acta Sanitaria, Farmaventas, El Global i Sanifax.

Mitjans: eleccions a la Cambra de Comerç

Dispensació d’ibuprofèn i paracetamol

A finals de mes,  els mitjans van començar a parlar sobre la dispensació amb recepta de paracetamol i ibuprofèn a les farmàcies. L’Informatiu Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio va recollir la valoració del secretari del COFB i responsable de la Comissió de Deontologia, Jordi Casas, del minut 20’ 13’’ al 21’ 36’’.

D’altra banda, el programa El Far de La Xarxa va entrevistar la responsable del Centre d’Informació del Medicament del COFB, Maria Perelló (del minut 38’ 11’’ al 47’ 38’’).

Àgora Sanitària: nou portal formatiu, renovació de la web i acords de col·laboració 

La posada en marxa de l’Àgora de Nutrició i Salut sobre alimentació saludable per a adults i gent gran, impulsada pels COF de Barcelona i Madrid a través d’Àgora Sanitària i Nestlé Health Science, va ser motiu d’una altra nota de premsa que el COFB va difondre als mitjans de comunicació. Se’n van fer ressò d’aquesta nova àrea formativa imFarmacias, Diariofarma, Acta Sanitaria i Sanifax.

En un altre comunicat, s’informava de la renovació del portal d’Àgora Sanitària i de la signatura d’un acord de col·laboració entre Àgora i els Col·legis de Farmacèutics de Tenerife i Illes Balears, amb l’objectiu de contribuir a potenciar el catàleg d’activitats en línia d’aquests COFs. D’aquesta altra iniciativa en van informar Acta Sanitaria, imFarmacias, Revista Farmanatur, Farmaventas, Diariofarma i Sanifax.

Mitjans: novetats d'Àgora Sanitària

Denúncia de FEFAC contra Glovo

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) va denunciar per segona vegada la web de Glovo per prestar servei de compra, recollida i lliurament de medicaments a domicili. Beteve.cat va destacar que els farmacèutics tornen a denunciar Glovo per la venda de medicaments, en una peça on el COFB es va mostrar d’acord amb la denúncia de la FEFAC. El Telenotícies Cap de Setmana de Telemadrid va difondre la informació i va comptar amb la intervenció de Guillermo Bagaría, responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB, a partir del minut 28.

Mitjans: denúncia de FEFAC contra Glovo

Jornada d’Adherència al Tractament

El COFB va acollir la Jornada d’Adherència al Tractament, organitzada pel Grup OAT amb la col·laboració del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.  La jornada va tenir força repercussió als mitjans, que van destacar com a titular el fet que la meitat dels catalans incompleixen els tractaments farmacològics de llarga durada. El diari Ara, La Vanguardia, imFarmacias, El Farmacéutico, iSanidad i Sanifax van recollir les declaracions del president del COFB, Jordi de Dalmases, sobre aquesta Jornada.

Mitjans: Jornada d'Adherència al Tractament

Infarma Barcelona 2019

Dos mesos després de la celebració del Saló i Congrés europeu d’oficina de farmàcia Infarma Barcelona 2019, alguns mitjans encara se’n van fer ressò al maig amb la publicació de diversos especials sobre l’esdeveniment. Així, “Inquietud, oportunitat i revolució digital” va ser el titular amb el qual la revista El Farmacéutico va obrir el seu especial. Farmanatur va incloure al seu darrer monogràfic una entrevista al president del COFB, Jordi de Dalmases, on destacava que “hem fet que Infarma no sigui solament de Madrid i Barcelona, sinó que s’obri a les idees de tots els professionals de l’Estat” (pàgines 24 a 26). Farmanatur també va recollir una entrevista amb la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, qui va subratllar que “els farmacèutics necessiten integrar-se amb la resta de sanitaris” (pàgines 20 a 22). Una altra revista que s’hi va sumar a aquest balanç va ser Farmaventas, que va dedicar a Infarma l’editorial i un extens reportatge entre les pàgines 58 i 121.

Revista Acofar va publicar articles sobre algunes taules d’actualitat i va entrevistar Francesc Llambí, vocal del COFB, qui va declarar que “una prestació farmacèutica que no conté el medicament personalitzat és una prestació empobrida professionalment”. Per últim, el diari Levante va tractar  l’augment del desabastiment de medicaments a les farmàcies i va fer menció a la taula d’actualitat sobre la possible influència del Brexit que va tenir lloc a Infarma Barcelona 2019.

Mitjans: Infarma Barcelona 2019

El COFB com a font d’informació


Alimentació saludable i esport

El suplement BuenaVida del diari El País va analitzar com beure poca aigua i altres cinc errades a la dieta poden fer que acabem amb una lesió si fem esport. L’article va recollir les declaracions d’Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB.

Medicaments i embaràs

Correo Farmacéutico va abordar el risc que representa el consum de medicaments durant l’embaràs i va recollir les declaracions de Maria Perelló, responsable del Centre d’Informació del Medicament (CIM) del COFB.

Informe de l’OCU sobre protectors solars 

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va demanar la retirada de dues cremes solars infantils perquè no oferirien la protecció anunciada als seus envasos. Per aprofundir en aquesta qüestió, El Matí de Barcelona de Betevé Ràdio va entrevistar Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, qui va fer una crida a la prudència i esperar que l’Agència Espanyola del Medicament es pronunciés al respecte.

Mitjans: el COFB com a font d'informació

 

Mencions al COFB

Formació sobre SPD al COF de Ciudad Real

El Col·legi de Farmacèutics de Ciudad Real va organitzar un curs semipresencial per formar i capacitar els farmacèutics comunitaris en la preparació de Sistemes Personalitzats de Dosificació (SPD). El portal digital MiCR va informar sobre aquesta formació i va mencionar la farmacèutica de Barcelona, Montse Iracheta, com a directora de tres casos pràctics sobre l’aplicació dels SPDs a diferents tipus de pacients, inclosos dins el programa del curs.

Fòrum MGOF al COFB

En el marc del Màster de Gestió d’Oficina de Farmàcia (MGOF), que organitza el COFB, la companyia FarmaQuatrium va donar les claus per elaborar un bon pressupost anual a la farmàcia, una conferència de la qual se’n va fer ressò imFarmacias.

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal