Estàs aquí: Inici > Destacats > Setembre: el desabastiment de medicaments, el Màster d’ortopèdia del COFB i la UB i el Dia Mundial del Farmacèutic, temes més destacats als mitjans

Setembre: el desabastiment de medicaments, el Màster d’ortopèdia del COFB i la UB i el Dia Mundial del Farmacèutic, temes més destacats als mitjans

16 octubre 2019

Desabastiment de medicaments 

El passat 26 de setembre el programa Planta Baixa de TV3 va entrevistar en directe el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi de Dalmases, per parlar sobre el desabastiment de medicaments. En aquest sentit, el president del Col·legi va afirmar que “cal repensar la manera com tenim organitzada la cadena del medicament, des del principi actiu fins que arriba als ciutadans”.

D’altra banda, Maria Perelló, responsable del Centre d’Informació del Medicament (CIM) del Col·legi, va participar en un reportatge del Diari Ara titulat Per què no trobo ibuprofèn a la farmàcia? que es va publicar tant en la versió online com en la versió en paper d’aquest mitjà. Perelló va abordar les causes del desabastiment de medicaments, com per exemple, que “la producció d’un fàrmac es concentri només en un o dos laboratoris”, fet que pot comportar que, “si un deixa de fabricar, tota la comanda recaigui sobre l’altre i no pugui cobrir tota la demanda”.

Màster d’Ortopèdia del COFB i la UB

Coincidint amb l’inici del curs acadèmic 2019-2020, el Col·legi i la Universitat de Barcelona van enviar una nota de premsa per informar del començament de la VI edició del Màster d’Ortopèdia per a farmacèutics, que s’impartirà de l’11 de novembre del 2019 fins al 20 de març de 2020. Se’n van fer ressò diversos mitjans de la premsa especialitzada: Diariofarma, Acta Sanitaria, Revista Farmanatur, imFarmacias i Sanifax.

Dia Mundial del Farmacèutic

El passat 25 de setembre es va celebrar el Dia Mundial del Farmacèutic. El lema d’enguany era “Medicaments segurs i efectius per a tothom”, amb l’objectiu de donar a conèixer el rol fonamental que tenen els farmacèutics a l’hora de garantir la seguretat dels pacients, a través de promoure el bon ús dels medicaments i de vetllar per reduir els errors en la medicació.

Coincidint amb aquesta celebració, des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona es va enviar una nota de premsa en què es feia un repàs de les dades més significatives del col·lectiu, s’explicaven amb detall alguns àmbits d’exercici com l’Atenció Primària, l’Hospital i la Salut Pública i es feia referència als projectes impulsats pel COFB al voltant del bon ús dels medicaments. Se’n van fer ressò: Farmaventas, El Farmacéutico, El Global (en la versió impresa i online), imFarmacias, Farmanatur i Sanifax.

 

Campanya “Atenció Pell 365”

Anna Sabrià, farmacèutica de Terrassa, va participar en un reportatge del mitjà Terrassa Digital en què explicava el funcionament de la campanya “Atenció Pell 365”, que es va iniciar el passat mes de juny. S’allargarà tot un any i està dividida en 4 fases, una per cada estació. “Ara a la tardor ens posaríem un factor de protecció que no cal que sigui tan alt, per exemple un de 30 SPF, i també hem de vigilar amb el tipus de medicació que prenem perquè hi ha medicaments que són fotosensibles i el sol també ens pot afectar”, va apuntar Sabrià.

Mencions al COFB 

Formació conjunta del COFB i anepf

El Global va publicar una notícia sobre la formació conjunta impulsada pel Col·legi i l’Associació per a l’Autocura de la Salut (anefp). Al llarg del curs 2019/2020 posaran en marxa un programa formatiu específic sobre processos de venda i consell actiu per contribuir a l’adaptació de l’oficina de farmàcia als nous models de relació amb els consumidors.

Infarma Madrid 2020

El mitjà especialitzat El Global va publicar tant en la seva versió en paper com online una peça sobre els preparatius d’Infarma Madrid 2020 que se celebrarà els pròxims 10, 11 i 12 de març. En un article titulat “Infarma, más necesario que nunca, calienta motores para marzo de 2020″, Santiago de Quiroga, president i editor de El Global, va afirmar que “el COFM i el COFB, amb Luis González i Jordi de Dalmases al capdavant, han sabut mantenir el rumb i situen la farmàcia, cada any des d’Infarma, al centre de l’activitat professional sanitària“.

Beques i premis

El mitjà Acta Sanitaria va publicar a principis de setembre una notícia sobre la resolució de la convocatòria 2019-2020 de beques i premis del Col·legi. El mitjà es va fer ressò de les 2 beques d’investigació atorgades pel COFB i dels 4 premis de cadascuna de les categories: projecte de millora de la qualitat assistencial, iniciativa en xarxes socials i noves tecnologies, article publicat a la Circular Farmacèutica i Treball de Fi de Grau.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal