Estàs aquí: Inici > Destacats > Actualització en ortopèdia bàsica: Un àmbit amb moltes possibilitats per a l’oficina de farmàcia

Actualització en ortopèdia bàsica: Un àmbit amb moltes possibilitats per a l’oficina de farmàcia

6 novembre 2019

Els passats 16, 23 i 30 d’octubre va tenir lloc al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona la formació “Ortopèdia bàsica”. Impartida per M. Carmen Valero, tècnica superior ortoprotèsica, responsable de formació del canal Farma d’Actius by Orliman, i coordinada per Montse Gironès, vocal d’Ortopèdia del COFB, va abordar les temàtiques següents: patologies principals del membre superior i solucions mitjançant l’ortesi (mà, colze); patologies principals del membre inferior i solucions mitjançant l’ortesi (genoll, peu) i presa de mides de les ortesis.

Un moment de curs "Ortopèdia bàsica", impartit per M. Carmen Valero.

Un moment de curs “Ortopèdia bàsica”, impartit per M. Carmen Valero.

Aconsellar els pacients sobre els beneficis dels productes ortopèdics i ortesis

La formació tenia per objectius que els farmacèutics aprofundissin en les articulacions del membre superior i inferior i les principals patologies associades i aprenguessin a diferenciar les parts d’una ortesi i la funcionalitat que tenen. Una altra de les finalitats del curs era que els alumnes reconeguessin les principals característiques de les diferents ortesis en funció de la zona d’ús i aprenguessin a seleccionar la més adequada al tractament del pacient. Finalment, es volia que els alumnes assimilessin les eines necessàries per fer un mesurament correcte de la zona a tractar amb els productes ortèsics i les principals particularitats.

El sector de l’ortopèdia és cada vegada més prevalent en la farmàcia comunitària. Algunes de les raons són: l’envelliment de la població, la pràctica d’esport, la conscienciació sobre la millora i la cura del cos i la tendència actual de buscar el màxim benestar i confort en la societat.

Posicionar l’oficina de farmàcia en l’àmbit de l’Ortopèdia

Montse Gironès, vocal d’Ortopèdia del COFB, va explicar que “el curs es va estructurar en tres dies i estava especialment enfocat a la farmàcia comunitària, concretament, per tot el serà la dispensació de l’ortopèdia bàsica, segons la nova normativa”. La vocal d’Ortopèdia va valorar positivament que el curs comptés amb un elevat nombre d’alumnes que van mostrar un gran interès per la formació.

D'esquerra a dreta: M. Carmen Valero, tècnica superior en ortoprotètica, responsable de formació del canal Farma d'ACTIUS BY ORLIMAN i Montse Gironès, vocal d'Ortopèdia del COFB.

D’esquerra a dreta: M. Carmen Valero, tècnica superior en ortoprotètica, responsable de formació del canal Farma d’ACTIUS BY ORLIMAN i Montse Gironès, vocal d’Ortopèdia del COFB.

“El curs va ser molt atractiu, el format estava molt bé, molt dirigit a la dispensació. Els alumnes tenien a la seva disposició el material d’Actius by Orliman, que van poder veure i tocar. En concret, aquesta línia  de productes ortopèdics està pensada específicament per a l’oficina de farmàcia i té un elevat nombre d’articles del nou catàleg d’ortopèdia”, va explicar Gironès.

Així mateix, la vocal va destacar que “la formació té una aplicació directa, perquè es treballen totes les patologies bàsiques/estàndards  que trobem a l’oficina de farmàcia cada dia”. Finalment, Gironès va afirmar que a través de formacions com aquesta es vol  “posicionar l’oficina de farmàcia en l’àmbit de l’ortopèdia i afrontar els reptes del nou catàleg de prestacions”.

 

Amb el patrocini de:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal