Estàs aquí: Inici > Destacats > Es presenta Farmactiva’t, campanya del COFB per promoure els hàbits saludables entre els col·legiats

Es presenta Farmactiva’t, campanya del COFB per promoure els hàbits saludables entre els col·legiats

22 gener 2020

El passat 21 de gener es va presentar al COFB la campanya d’hàbits saludables Farmactiva’t, impulsada per la Comissió de Compromís Social del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. L’objectiu és ajudar als col·legiats a tenir cura de la seva salut i que siguin conscients de la importància que té.

Joan Calduch, tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i responsable de la Comissió de Compromís Social del COFB, va ser l’encarregat de presentar el projecte, acompanyat per Anna Bach-Faig (dreta), vocal d’Alimentació i Nutrició del Col·legi de Farmacèutics Barcelona i membre de la Comissió de Compromís Social del COFB, Xantal Borràs (esquerra), llicenciada en Educació Física i doctora en Activitat Física i Esport i Miquel Vilar (dreta), director de projectes de BIWEL.

Joan Calduch, tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i responsable de la Comissió de Compromís Social del COFB, va ser l’encarregat de presentar el projecte, acompanyat per Anna Bach-Faig (dreta), vocal d’Alimentació i Nutrició del Col·legi de Farmacèutics Barcelona i membre de la Comissió de Compromís Social del COFB, Xantal Borràs (esquerra), llicenciada en Educació Física i doctora en Activitat Física i Esport i Miquel Vilar (dreta), director de projectes de BIWEL.

Tot plegat, a través de proporcionar les eines necessàries perquè els farmacèutics puguin anar incorporant en el seu dia a dia nous hàbits que els faran sentir millor.

4 reptes en 4 mesos

Després de moltes iniciatives adreçades a la població, el COFB volia posar en marxa un projecte centrat en els mateixos farmacèutics, ja que per cuidar els altres és important començar cuidant-se un mateix. La campanya, que començarà al mes de febrer i s’allargarà fins al maig,anirà plantejant diferents reptes en relació a 4 àmbits: pauses actives i exercici ocult, ergonomia per a moviments de repetició,  cronobiologia saludable i alimentació saludable.

1. Promoció de l’activitat física [Activa’t]

Durant el mes de febrer, es proposarà un repte per equips consistent en fer un viatge virtual per Europa. A través d’una polsera o app de fitness, els participants hauran de sincronitzar-se i anar sumant passes amb la seva activitat física diària que els permetin recórrer el continent europeu. Al final de cada etapa, tindran accés a receptes saludables típiques de país europeu per on hagin caminat. A més, també obtindran recomanacions per mantenir-se actiu.

Activitats relacionades amb el repte “Activa’t”

2. Ergonomia per a moviments de repetició [Estira’t]

Al llarg del mes de març, es continuarà amb el repte de passes que va començar amb l’Activa’t i s’introduiran recomanacions posturals i exercicis d’estiraments posant l’èmfasi en la importància i els beneficis que aporten. 

Activitats relacionades amb el repte “Estira’t”

Durant la sessió de presentació de Farmactiva’t,  va tenir lloc la conferència relacionada amb aquest repte “Salut postural a l’entorn laboral”, a càrrec de Xantal Borràs, especialista en Biomecànica de l’Esport i del Moviment Humà.

Borràs va exposar als assistents com posar en pràctica recomanacions per tenir una bona salut postural i com fer pauses actives en l’entorn laboral.

3. Cronobiologia saludable [Sincronitza’t]

A través d’unes pautes en forma de repte, durant el mes d’abril l’objectiu serà prendre consciència de la importància dels horaris i de descansar correctament. D’altra banda, s’oferirà als participants unes recomanacions per millorar el seu ritme biològic i adquirir uns bons hàbits. 

Activitats relacionades amb el repte “Sincronitza’t”

4. Alimentació saludable [Alimenta’t]

Finalment, la darrera part de la campanya, que tindrà lloc durant el mes de maig, girarà al voltant de l’alimentació saludable. Es proposarà als participants que cuinin plats saludables,  comparteixin les fotografies i participin en el concurs de receptes saludables. També podran valorar la recepta més saludable, la més original i la més ben presentada. Alhora, s’oferiran recursos i recomanacions per millorar l’alimentació.

Activitats relacionades amb el repte “Alimenta’t”

 

Com es pot participar en el projecte?

És molt senzill, seguint aquests tres passos:

1. Descarregueu-vos l’app

Per participar a Farmactiva’t cal descarregar-se l’app de Biwel o bé accedir a https://app.biwel.es. Tot seguit, cal fer clic a Necessites un compte? Dóna’t d’alta. Al camp “codi empresa” cal introduir el DNI.

2. Sincronitzeu l’app

En segon lloc, s’ha de sincronitzar l’app de fitness o la polsera d’activitat. Entrar a “Les meves sincronitzacions” dins de l’app, buscar el logotip i fer clic a la icona de connexió.

3. Apunteu-vos als reptes

Finalment, es pot accedir a apuntar-se als reptes que s’han preparat, consultar els continguts de les diverses campanyes i connectar amb els companys col·legiats.

Recorda…

  •  Les places són limitades. Afanya’t a inscriure’t
  •  Participar-hi té premiEntre totes les persones que hagin participat en tots els reptes de manera activa, se sortejarà un rellotge intel·ligent GARMIN

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal