Estàs aquí: Inici > Destacats > El COF de Barcelona recorda que les farmàcies estan en primera línia d’actuació davant el coronavirus i treballa per obtenir més protecció per al col·lectiu

El COF de Barcelona recorda que les farmàcies estan en primera línia d’actuació davant el coronavirus i treballa per obtenir més protecció per al col·lectiu

20 març 2020

Les farmàcies comunitàries tenen un paper molt rellevant en la comunitat com a punts d’informació rigorosa i adequada a la població davant el coronavirus. Alhora, més enllà de la seva tasca habitual relacionada amb l’àrea del medicament, estan col·laborant amb la resta d’agents sanitaris per evitar que els pacients hagin de desplaçar-se innecessàriament a Centres d’Atenció Primària (CAPs) i/o hospitals, i s’estan implicant activament resolent dubtes dels ciutadans, recomanant, entre altres, mesures higièniques de prevenció, i actuant d’acord amb els protocols establerts.

Tenint això en compte, des del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) es recorda que les farmàcies estan en primera línia d’actuació davant el coronavirus, motiu pel qual està centrant esforços per obtenir equips de protecció per al col·lectiu. “Som conscients de les dificultats d’obtenció de mascaretes pels problemes de desabastiment i també de la priorització del seu ús segons el risc.

No obstant això, com a professionals assistencials que som, estem treballant amb les diferents autoritats sanitàries per a la inclusió del farmacèutic de manera protocol·litzada com a professionals de risc”, explica Jordi de Dalmases, president del COFB.

Importància de fer un ús racional dels medicaments

El COFB assegura que actualment els pacients tenen garantit l’accés al seu tractament i, en aquest sentit, per evitar possibles desabastiments, fa una crida a la responsabilitat dels ciutadans. “És important que els usuaris facin un ús racional dels medicaments i adquireixin només els que necessiten”, especifica De Dalmases.  Així mateix, es remarca la importància que els pacients amb diversos medicaments aprofitin les visites a la farmàcia per a recollir conjuntament les seves medicacions, i redueixin el nombre de cops que surten de casa. En la mateixa línia, per evitar visites als CAP en aquest moment d’intensa demanda d’atenció mèdica, CatSalut ha habilitat excepcionalment que aquests dies el farmacèutic podrà dispensar medicaments per tractaments de llarga durada encara que el pla de medicació estigui caducat, excepte que siguin d’especial control.

Seguir les mesures genèriques de prevenció

Els farmacèutics també posen l’èmfasi en el fet que és molt important que la ciutadania segueixi les indicacions de les autoritats sanitàries de quedar-se a casa i evitar desplaçaments innecessaris.  Al seu torn, insisteixen en les mesures genèriques de prevenció que s’han de tenir en compte: rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, ventilar l’habitatge, mantenir la distància de seguretat d’un metre quan se surt al carrer o es va a comprar, tapar-se amb l’avantbraç al tossir o esternudar i evitar la compartició de menjar i estris sense netejar-los degudament.

Campanya a través de les xarxes socials: #SocFarmacèutic / #SocFarmacèutica

Per tal de mostrar a la societat i agrair la feina que estan fent els farmacèutics davant el coronavirus, el COFB ha posat en marxa una campanya a través de les xarxes socials. Amb els hashtags #SocFarmacèutic / #SocFarmacèutica, que s’afegeixen a d’altres relacionats com #Quedatacasa o #JoActuo, s’ha emplaçat al col·lectiu farmacèutic a penjar una fotografia o gravar un vídeo des del seu lloc de treball –farmàcia comunitària, d’Atenció Primària, hospitals, etc.- per explicar com estan fent front a aquesta situació.

 

 

 

Altres publicacions d’interès: 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal