Estàs aquí: Inici > Destacats > Àgora Sanitària i Anefp posen en marxa un catàleg de vídeos formatius sobre autocura en temps de COVID-19

Àgora Sanitària i Anefp posen en marxa un catàleg de vídeos formatius sobre autocura en temps de COVID-19

1 juliol 2020

L’Associació per a l’Autocura de la Salut (anefp) i Àgora Sanitària, el portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Madrid i Barcelona, han posat en marxa un catàleg de clips formatius anomenat “Autocura en temps de COVID-19”. Aquest espai té com a objectiu contribuir a la formació de més de 25.000 farmacèutics en les categories de medicaments i productes d’autocura, que adquireixen una gran importància per a donar resposta, des de l’oficina de farmàcia, a les necessitats actuals que tenen els ciutadans derivades d’aquesta crisi sanitària.

Quins continguts ofereix l’espai formatiu?

Els continguts d’aquests clips formatius, presentats en format vídeo amb una durada aproximada de deu minuts, han estat elaborats per experts de més de vint companyies associades a anefp. Podran accedir-hi, de manera gratuïta, tots els usuaris registrats a Àgora Sanitària, a través d web www.agorasanitaria.com. En cadascuna de les 50 píndoles, que es publicaran setmanalment, es recullen, entre altres aspectes, la incidència de la COVID-19 i recomanacions respecte a les consultes, valor afegit, indicació farmacèutica i posicionament, formes de presentació i exposició a la farmàcia.

El director general de anefp, Jaume Pey, valora molt positivament la posada en marxa d’aquesta formació, que ajudarà els professionals farmacèutics, tant en la seva formació en relació amb els medicaments i productes d’autocura, com en el seu rol d’aconsellar sobre la salut dels ciutadans, i encara més en aquesta situació provocada per COVID-19, en la qual la prevenció i l’autocura són essencials per a la societat.

Pilar Varela, vocal de Docència del COF de Madrid, assenyala que la formació és un pilar bàsic per al farmacèutic, i que en aquests moments que vivim, Àgora Sanitària s’ha erigit com una plataforma clau per a assegurar l’actualització dels farmacèutics i la seva capacitació especialment per a afrontar la nova realitat que societat i farmàcies hem d’afrontar.

D’altra banda, Pilar Gascón, vocal de Docència del COF de Barcelona, recalca que la coordinació i col·laboració amb anefp i la indústria farmacèutica és avui dia més important que mai. La farmàcia viu una situació excepcional on el consell és encara més important, ja que la societat està més preocupada per la seva salut i l’autocura s’ha convertit en una prioritat. Fer arribar propostes formatives pràctiques i rigoroses es fa indispensable per a mantenir el valor assistencial que la societat espera de nosaltres.

El paper de la farmàcia i l’autocura davant la nova realitat generada per la COVID-19

El confinament, l’aïllament i distanciament social, la cura de la pell, el teletreball, la represa de la pràctica esportiva i dels desplaçaments són algunes de les noves situacions en les quals la farmàcia i l’autocura poden tenir un paper rellevant. Concretament, el farmacèutic pot oferir consell professional sobre hàbits, medicaments o productes que poden ajudar en aquesta nova realitat i que poden estar relacionats amb trastorns del son, falta de vitamines, afeccions dermatològiques, la prevenció cardiovascular o la nutrició, entre altres.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal