Estàs aquí: Inici > Destacats > Arrenca a Terrassa el projecte pilot d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la COVID-19

Arrenca a Terrassa el projecte pilot d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la COVID-19

17 setembre 2020

S’ha posat en marxa a Terrassa el projecte pilot d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la COVID-19, impulsat pel Servei Català de la Salut, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Ajuntament de Terrassa. Amb el lema “A Terrassa, aturem junts la cadena de transmissió de la COVID-19“, el projecte té com a eixos d’actuació principals la derivació farmacèutica, la informació i la conscienciació de la ciutadania.

En aquest sentit, el professional farmacèutic, com a agent de salut de primera línia dins la xarxa sanitària, s’afegeix a la resta de professionals sanitaris, per treballar de manera coordinada i conjunta per fer front a la pandèmia.

La farmàcia comunitària, ara també punt de derivació i conscienciació sobre la COVID-19

La farmàcia comunitària, a banda de ser un punt de derivació de la ciutadania als centres d’atenció primària, també serà un punt d’informació i conscienciació, on es donaran respostes a les preguntes més freqüents relacionades amb la COVID-19, com poden ser els símptomes i com abordar-los o les accions a fer si s’és o s’ha estat en contacte amb un cas positiu.

A causa de la crisi sanitària de la COVID-19, els professionals sanitaris han hagut de replantejar i adaptar els fluxos de treball i aplicar protocols nous per donar assistència a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de manera segura. En aquest sentit, el personal farmacèutic, com a professionals sanitaris propers a la ciutadania, ha vist la necessitat de posar en marxa diversos circuits en benefici de l’assistència sanitària a la ciutadania, coordinant-se amb la resta de professionals de la salut.

“Si tots ho fem bé, tot anirà bé”

Els farmacèutics són una peça clau dins l’engranatge sanitari on poden oferir serveis orientats a informar, conscienciar i derivar els ciutadans i ciutadanes dins el sistema de salut. Per aquest motiu, el COFB va mostrar la seva voluntat de participar activament en aquest programa pilot a Terrassa.

Joan Brugueras, coordinador de les farmàcies del Vallès Occidental Oest, agraeix que més de 100 farmacèutics s’hagin inscrit al projecte i que hi participi el 98,5% de les farmàcies de Terrassa”. Brugueras afegeix “si tots i totes ho fem bé, tot anirà bé, i ens en sortirem. Guillermo Bagaría, vocal d’Oficina de Farmàcia i responsable d’Atenció Farmacèutica del COFB posa en valor “la disponibilitat dels i les professionals farmacèutiques participants, que enceten un projecte que s’anirà perfeccionant i millorant progressivament. Terrassa esdevé, una altra vegada, un motor per a aquest tipus d’iniciatives“. El projecte arrenca amb la intenció de ser l’inici d’una sèrie d’accions a treballar i implementar de manera coordinada entre els seus impulsors en benefici de la ciutadania.

La importància d’implicar a tot el col·lectiu sanitari 

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Mònica Polo, creu que aquesta campanya “ajudarà a moltes persones a saber què han de fer en cas que tinguin dubtes sobre com actuar davant d’un possible contagi. És important implicar a tot el col·lectiu sanitari davant d’una crisi com la que estem vivint, crec que aquesta iniciativa serà molt positiva tant per la ciutadania com pel sistema sanitari a la nostra ciutat.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal