Estàs aquí: Inici > Destacats > Junta General Ordinària: Aprovada per unanimitat la proposta de pressupostos per al 2021

Junta General Ordinària: Aprovada per unanimitat la proposta de pressupostos per al 2021

16 desembre 2020

El passat dilluns 14 de desembre va tenir lloc al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) la Junta General Ordinària en què es van aprovar per unanimitat els pressupostos per al 2021. Al llarg de la Junta, que també es va poder seguir via webinar, es va presentar l’Informe de Tresoreria a càrrec de Miquel Recasens, tresorer del Col·legi, i l’Informe de Presidència a càrrec del president, Jordi Casas, i la vicepresidenta, Núria Bosch, que va centrar-se en la part de comunicació. Aina Surroca, secretària del COFB i responsable de la Comissió delegada de Formació Continuada també va ser-hi present.

D'esquerra a dreta: Aina Surroca, secretària del COFB; Jordi Casas, president del COFB, i Miquel Recasens; tresorer.

D’esquerra a dreta: Aina Surroca, secretària del COFB; Jordi Casas, president del COFB, i Miquel Recasens; tresorer.

Informe de Tresoreria

Miquel Recasens, tresorer del COFB, va exposar la proposta de pressupostos per al 2021, que s’han elaborat amb la prudència que requereix la incertesa generada per la situació actual. La pandèmia de la COVID-19, juntament amb el canvi de model de col·laboració bancària que es va iniciar el 2019, han suposat una reducció d’ingressos important, que es compensen amb una disminució de despeses i un increment de les aportacions dels col·legiats.

La disminució de despeses afecta principalment a tres àmbits: l’estructural (vinculat a la seu col·legial, el personal i la part administrativa), amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat de la corporació; la institucional, que queda restringida durant el 2021; i la Formació i cartera de serveis, que han vist reduïda la seva activitat.

El tresorer del Col·legi, Miquel Recasens, en un moment de la seva intervenció.

El tresorer del Col·legi, Miquel Recasens, en un moment de la seva intervenció.

Al pressupost del 2021 destaca la dotació per al desenvolupament del Pla d’Igualtat laboral, del Pla de Ciberseguretat i del sistema de Compliance. Per garantir el servei als col·legiats, també incorpora la despesa de manteniment del Portal de Tràmits, que afavoreix les gestions de forma digitalitzada.

D’altra banda, amb la voluntat de persistir en el progrés de la professió, s’incorpora una dotació per a les despeses que vagi generant l’adaptació tecnològica en la integració amb el Sistema de Salut. En aquest sentit, el tresorer va destacar Farmaserveis, la plataforma assistencial de la xarxa de farmàcies de Catalunya, com un projecte que representa una aposta estratègica per a la corporació.

Finalment, en l’apartat d’inversions, Recasens va posar l’èmfasi en el fet que aquest 2021, accelerat per la situació de restriccions de mobilitat, s’invertirà en l’adaptació de les aules per a activitats de formació i comunicació realitzables en formats híbrids, combinant l’assistència presencial i telemàtica.

Informe de Presidència

En l’Informe de Presidència, Jordi Casas, president del COFB, va fer referència, en primer lloc, a la renovació de la Junta que es va produir el passat mes de juliol, així com als nous membres de la xarxa de coordinadors. Tot seguit, va abordar els canvis en l’estructura col·legial arran de la pandèmia provocada per la COVID-19 (adaptació de la seu col·legial i instauració del teletreball; reunions de Junta online, adaptació de la formació presencial a virtual o la celebració de les Jornades digitals Infarma, entre d’altres).

Jordi Casas, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, en un moment de la seva intervenció.

Jordi Casas, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, en un moment de la seva intervenció.

D’altra banda, va referir-se a la implicació de la professió farmacèutica en l’abordatge de la COVID-19, com ara la col·laboració en el projecte Hotels /Salut, el projecte per aconseguir que els voluntaris apropessin la medicació o els MHDA a persones vulnerables, els més de 6.000.000 de plans de medicació que les farmàcies catalanes han recuperat i els  79.800 pacients crònics que s’han atès amb prescripcions de llarga durada. Un altre dels projectes als quals va fer referència Casas va ser “JO DIC”, en el qual les farmàcies d’algunes poblacions del Vallès Occidental  esdevenen punts de derivació, informació i conscienciació de la COVID-19. Un altre dels projectes en què participaran les farmàcies és en el pilot de Salut en què, seguint el mateix model del programa de cribratge de càncer de còlon i recte, els usuaris que siguin convidats a participar podran anar a les farmàcies a recollir un kit per prendre’s l’automostra (PCR saliva) i retornar-lo a la farmàcia per tal que s’enviï al laboratori.

La Junta General Ordinària també va poder ser seguida vía webinar.

La Junta General Ordinària també va poder ser seguida vía webinar.

Més enllà de la COVID-19, el president del Col·legi va parlar de la publicació de la Guia per a l’abordatge de la Hipertensió arterial a la farmàcia comunitària. Casas també va abordar el compromís del CatSalut de treballar en un nou concert i  la proposta d’integració de la farmàcia comunitària com a punt de contacte comunitari del sistema de salut. En aquest sentit, va parlar de Farmaserveis, la plataforma assistencial de la xarxa de farmàcies de Catalunya, que ha posat en marxa el primer curs sobre pressió arterial amb més de 800 inscrits.

Comunicació

Dins d’aquest bloc, la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, va referir-se als aspectes més rellevants de l’àrea de Comunicació. Va destacar que entre els mesos de gener i novembre s’han atès des del Departament més de 370 peticions de mitjans, el que suposa un increment d’un 138% respecte al mateix període de l’any passat.

Pel que fa a l’activitat digital, Bosch va fer referència a les més de 34.500 interaccions a les xarxes socials del COFB (Twitter, Facebook i LinkedIn), que representen un notable augment  respecte al mateix període de l’any passat, el creixement de les visites a la pàgina web institucional del Col·legi www.cofb.org, a la intranet col·legial (BBS) i a la web de Salut del COFB, farmaceuticonline.com; així com les més de 50.000 reproduccions que han tingut el conjunt de vídeos elaborats per visualitzar la tasca farmacèutica durant la pandèmia provocada per la COVID-19.

La vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, durant la seva intervenció.

La vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, durant la seva intervenció.

Per últim, va fer menció de la campanya sobre el bon ús de les mascaretes, impulsada pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i que té com a lema “La mascareta al seu lloc”Finalment, va anunciar les noves dates d’Infarma 2020-2021, que està previst que se celebri els dies 15, 16 i 17 de juny del 2021. 

Cada any, el Col·legi duu a terme dues Juntes Generals relacionades amb el pressupost del COFB en les quals es presenta als col·legiats la liquidació de l’any anterior (Junta del mes de juny) i la proposta de pressupost per a l’any següent (Junta del mes de desembre). L’aprovació dels pressupostos se sotmet a la votació dels col·legiats que hi assisteixen per la seva aprovació.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal