Estàs aquí: Inici > Destacats > El COFB rep la distinció d’institució centenària de l’Ajuntament de Barcelona

El COFB rep la distinció d’institució centenària de l’Ajuntament de Barcelona

23 febrer 2024

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) ha rebut la Distinció d’Entitat Centenària de Barcelona, atorgada pel Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lliurat la distinció i el diploma al president del COFB, Jordi Casas, en un acte celebrat el 22 de febrer en el Saló de Cent del consistori. Collboni, en el seu discurs de benvinguda, ha fet referència “al bé més preuat que tenim que és la nostra salut, la salut de les persones i també la salut dels barris i de la comunitat”, alhora que ha dedicat unes paraules de reconeixement a la tasca dels farmacèutics i farmacèutiques.

L'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, fent entrega de la distinció al president del COFB, Jordi Casas.
L’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, fent entrega de la distinció al president del COFB, Jordi Casas.

En el moment de l’entrega de la distinció, s’ha destacat la raó de ser del Col·legi, que “representa al col·lectiu farmacèutic i contribueix en la millora de la salut de les persones amb projectes destinats a detectar malalties, promoure el bon ús dels medicaments i oferir ajuda a gent gran amb risc d’exclusió social, entre moltes altres iniciatives”. 

Amb aquesta distinció, l’Ajuntament de Barcelona reconeix i acredita l’antiguitat i la trajectòria del COFB vinculada a la ciutat de Barcelona. La Distinció d’Entitat Centenària de Barcelona per l’any 2023, el mateix any en què el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona va commemorar el 125è aniversari; 125 anys construint i impulsant la professió farmacèutica, vetllant per  l’excel·lència de l’exercici professional dels farmacèutics i farmacèutiques de tots els àmbits d’exercici des de 1898.

Representats de les entitats i institucions guardonades amb la Distinció d’Entitat Centenària de Barcelona per l'any 2023.
Representats de les entitats i institucions guardonades amb la Distinció d’Entitat Centenària de Barcelona per l’any 2023.

Un total de 32 entitats i institucions han estat guardonades amb aquesta distinció, en un acte que enguany arriba a la segona edició. 

125 anys del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) és una institució centenària que va néixer l’any 1898, amb la publicació del Reial Decret de creació dels col·legis oficials provincials de metges i farmacèutics.

En els seus inicis, la institució comptava amb 500 col·legiats. La implicació i dedicació del COFB en tots els canvis que s’han produït en el món farmacèutic i social l’han convertit en una institució forta amb un pes rellevant en l’àmbit sanitari. En l’actualitat, el Col·legi compta amb més de 9.300 col·legiats i col·legiades a la província de Barcelona que, des dels diferents àmbits d’exercici de la professió, ajuden a enfortir el sistema de salut i a millorar la salut de les persones.

El president del COFB, acompanyat d'altres membres de la Junta de Govern, amb la distinció d’institució centenària de l’Ajuntament de Barcelona.
El president del COFB, acompanyat d’altres membres de la Junta de Govern, amb la distinció d’institució centenària de l’Ajuntament de Barcelona.

Per celebrar el 125è aniversari, el COFB ha promogut diversos actes, accions i activitats per comunicar i fer partícip a tothom del camí recorregut, tot posant en valor fins on s’ha arribat. Un dels materials elaborats ha estat l’audiovisual commemoratiu “La fórmula magistral dels nostres 125 anys”, on es revela a l’espectador quins són els tres ingredients que formen aquesta fórmula magistral del Col·legi: l’expertesa en el medicament, l’evolució i adaptació als nous temps i la proximitat a la ciutadania.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal