Estàs aquí: Inici > Notícies farmàcia > Farmamundi busca ‘superherois’ per salvar vides

Farmamundi busca ‘superherois’ per salvar vides

17 juny 2015

PAG REVISTA FARMACÉUTICOSFarmamundi ha engegat una campanya de sensibilització perquè necessita reclutar més “superherois” per salvar vides. L’ONG, amb més de 20 anys treballant per assegurar el dret universal a la salut, ha reunit a quatre dels seus herois per animar a la població a unir-se a ella i així lluitar per l’accés als medicaments essencials en països empobrits, combatre la malnutrició infantil i procurar atenció sanitària urgent en emergències i crisis humanitàries.

Els primers a respondre a aquesta crida han estat el presentador Arturo Valls i l’actriu Marta Belenguer, que han col·laborat amb la campanya de Farmamundi per fer més visible el seu treball humanitari. La campanya http://quieroserunsuperheroe.es/, realitzada per l’estudi de creativitat i disseny TrafikaIdeas, vol rendir un homenatge als actuals socis que han sabut mantenir el seu suport encara en temps difícils i animar, des de l’humor, a més gent a unir-se a la labor humanitària que l’organització exerceix.

Farmamundi: qui són i què fan

És una organització no governamental de cooperació al desenvolupament, acció humanitària i d’emergència que va néixer el 1991 moguda per l’esperit de treballar per assegurar que el dret fonamental a la salut es compleixi. Des dels seus inicis treballa per ajudar a poblacions que, vivint en condicions precàries, necessiten de medicaments i material sanitari per a la seva supervivència, així com accés a aigua potable i sanejament, educació, alimentació i recer, sobretot en situacions d’emergència.

Durant el 2014, gràcies a la col·laboració de més de 5.000 socis i donants, l’ONG ha pogut subministrar més de 100 tones de medicaments i material sanitari a 67 països del món i desenvolupar 37 projectes de cooperació i acció humanitària a Centreamèrica i Àfrica, amb especial atenció a la greu crisi de l’ébola soferta a diversos països africans o a la tràgica situació de guerra que viu la població a Gaza o Síria.

Actualment, els reptes de Farmamundi passen per la sostenibilitat dels seus projectes en el terreny i l’actuació immediata en emergències com la que afecta al Nepal, on s’està treballant per donar recer, aliments i atenció mèdica a la població víctima del terratrèmol d’abril d’aquest any.

Farmamundi recorda:

  • Gairebé un terç de la població mundial no té accés als medicaments essencials.
  • Més de 2.500 milions de persones manquen de serveis sanitaris bàsics, una situació que copeja especialment als menors de 5 anys.
  • Amb només 350 medicaments essencials podrien tractar-se fins al 90% de les malalties mundials.
  • Més de 842 milions de persones sofreixen desnutrició crònica i 2.000 milions manquen d’un o diversos micronutrients necessaris per gaudir de bona salut.

Vols participar i ser un superheroi?

Amb 9, 15 o 20€ al mes pots contribuir amb aquesta campanya. Tens més informació en aquest espai web: http://quieroserunsuperheroe.es/

material-campanya-farmamundi

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal