Estàs aquí: Inici > Recomanacions del farmacèutic > Cop de calor: com prevenir-lo?

Cop de calor: com prevenir-lo?

9 juliol 2015
cartell calor

Clica al pòster per veure’l en major resolució (PDF)

Temperatura corporal termometrada molt alta, mal de cap, nàusees, set intensa, somnolència, pèrdua del coneixement o convulsions… són símptomes d’alerta de que una persona pot estar patint un cop de calor. Davant d’aquests símptomes, cal traslladar la persona a un lloc més fresc, donar-li aigua, ventar-la, mullar-la, i avisar als serveis sanitaris (061).

Amb les temperatures extremes i l’excés de calor l’organisme pateix una pèrdua de líquids i sals minerals que pot agreujar una malaltia crònica, o provocar deshidratació i esgotament. Per tal d’evitar les possibles conseqüències de les altes temperatures, el Departament de Salut ha tornat a posar en marxa el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) en el qual participen diverses entitats i organismes, entre d’altres el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

Controlar la temperatura de casa, sortir al carrer i fer activitat física en les hores de menys sol i calor, hidratar-se força, i controlar l’alimentació, són algunes de les mesures que difon el POCS per tal d’evitar un cop de calor. Aquestes recomanacions són especialment importants per als col·lectius vulnerables: gent gran, nens, malalts crònics, i persones que pateixen discapacitats físiques o psíquiques.

A les farmàcies podeu obtenir informació i recomanacions per minimitzar els efectes negatius de l’onada de calor.

En el següent enllaç, teniu tota la informació relativa al Pla d’actuació, així com el vídeo divulgatiu sobre els consells per protegir-se de la calor. 

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal