Estàs aquí: Inici > Món col·legial > 14 d’abril: presentació del “Formulari de suport als tractaments pal·liatius”

14 d’abril: presentació del “Formulari de suport als tractaments pal·liatius”

8 abril 2016

formulari-tractament-palliatius-COFBEl farmacèutic pot ser de gran ajut per als equips PADES. Ell, pot aportar solucions per al tractament pal·liatiu dels malalts terminals i, alhora, resoldre situacions complexes des de diferents àmbits, com, per exemple, el de la formulació magistral.

Però, sabem què és el PADES? Com treballen? Qui són? Com podem col·laborar amb ells des de la farmàcia comunitària? Per respondre totes aquestes preguntes i més el Col·legi acollirà, el pròxim dijous 14 d’abril, la presentació del “Formulari de suport als tractaments pal·liatius”, un projecte del COFB, amb col·laboració d’Aprofarm, que pretén aportar una nova eina per a la prescripció i elaboració de fórmules magistrals amb orientacions terapèutiques per a la gradació de tractaments. La iniciativa consisteix en l’elaboració d’un llibre on es recullen 71 fórmules magistrals que tenen com a objectiu alleugerar el dolor, mantenir el funcionalisme vital i corregir efectes secundaris, entre altres aspectes, de pacients sotmesos a tractaments pal·liatius. Tanmateix, també s’abordaran temes com conèixer a millorar la comunicació amb la farmàcia i com ajudar al malalt i el seu cuidador en els tractaments individualitzats.

La conferència comptarà amb la presència de Manel Esteban, metge del PADES de Reus, Susana Martín, infermera del PADES de Granollers, Mercè Barau, farmacèutica comunitària, vocal de la Junta de Govern del COF de Barcelona, Francesc Llambí, farmacèutic, president d’Aprofarm i vocal de la Junta de Govern del COF de Barcelona, Laura Gretz, farmacèutica, becària del COFB per al projecte de formulari de suport a tractament pal·liatius i Montserrat Torrell, farmacèutica, secretària Tècnica d’Aprofarm.

Data: 14 d’abril del 2016

Lloc: Sala d’actes del COFB

Hora: 14:00 hores

Places: 214

INSCRIU-TE! (farmacèutics col·legiats)

 Aquesta conferència compta amb la col·laboració de:

aprofarm

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal