Estàs aquí: Inici > Món col·legial > Alimentació i complementació a partir dels 50 anys

Alimentació i complementació a partir dels 50 anys

6 setembre 2016

complementacio-mes-50-cursPer potenciar el benestar físic, mental i emocional i prevenir malalties, tant important és portar un estil de vida saludable com alimentar-se bé. La nutrició òptima incorpora la potencialitat dels aliments per gaudir d’una bona salut, millorar el benestar i reduir el risc de malalties. Al llarg de les diferents etapes de la vida hi ha moments en què es fa necessari una complementació nutricional per ajudar a mantenir-se sa i vital en cada edat.

Els complements alimentosos són productes alimentaris que ajuden a complementar la dieta normal. És convenient que el farmacèutic conegui en profunditat el paper dels principals complements alimentosos per a la salut i el benestar de les persones i com i en quines situacions pot oferir consell i recomanar-los des de la farmàcia comunitària.

complementacio-mes-50-curs (1)El curs “Alimentació i complementació + 50”, que va acollir el COFB al mes de juny, va permetre als alumnes assistents conèixer els complements alimentosos de recomanació en cada etapa de la vida a partir dels 50 anys per poder donar consell nutricional i prevenir malalties en els casos d’alteracions osteomusculars, haver de regular els canvis hormonals, controlar l’estrès, els trastorns del son i evitar el deteriorament cognitiu. També va facilitar eines per conèixer tota la gamma de complements alimentosos, infusions, suplements i batuts que la farmàcia comunitària pot recomanar per les diferents necessitats de cada etapa de la vida a partir dels 50 anys.

complementacio-mes-50-curs (3)

D’esquerra a dreta, els coordinadors del curs: M. José Alonso, Josep Allué i Anna Bach (COFB)

El professorat va estar format per Josep Allué, farmacèutic, professor titular de fisiologia vegetal de la Universitat Autònoma de Barcelona, fundador i director de I+D+i d’APDENA CONSULT, SL i vocal d’Homeopatia i Plantes Medicinals del COFB; Mar Blanco, farmacèutica comunitària responsable del Departament Tècnic de l’Asociación Española de Fitoterapia y Nutrición (AFINUR) i consultora alimentària; i Anna Paré, farmacèutica, postgrau en nutrició, dietètica i dietoteràpia per la Universitat de Navarra, màster en alimentació i nutrició per la UB, dietista-nutricionista. Va estar coordinat pel mateix Allué, M. José Alonso, anterior vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia, i Anna Bach, vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona.

“Els coordinadors del curs tenim satisfacció d’haver pogut formar específicament sobre aquest col·lectiu vulnerable pel que fa a un major risc de desnutrició. Des de la farmàcia podem detectar persones desnodrides, tenim eines. I la complementació d’acord amb les necessitats particulars i individualitzades de la persona gran poden contribuir a la qualitat de vida, i en evitar entrar en el cicle viciós de la desnutrició i patologia” conclou  Anna Bach, vocal del COFB.

Amb la col·laboració:

nestlé-health-science-logo

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal