Estàs aquí: Inici > Destacats > Farmàcia assistencial, Infarma i formació, entre els temes destacats a la premsa a l’octubre

Farmàcia assistencial, Infarma i formació, entre els temes destacats a la premsa a l’octubre

24 novembre 2016

Una farmàcia més assistencial: campanya càncer de pell, programa cribatge càncer de còlon i Radars 

sdagsgt

Peça de BTV amb declaracions de la farmacèutica Dafne Sicília

Durant l’octubre, s’han enviat diverses notes de premsa (1, 2 i 3) per informar als mitjans de com estan evolucionant els diferents serveis que, des de l’oficina de farmàcia, s’estan duent a terme. Tots tres comunicats han tingut cabuda tant a la premsa generalista com a l’especialitzada, en què s’ha informat dels resultats obtinguts de la campanya contra el càncer de pell “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta (La Vanguardia, ABC, El Global, Correo Farmacéutico, Diariofarma, IM Farmacias, Acta Sanitaria, Farmaventas, Farmanatur, Consejos de tu Farmacéutico i Sanifax), d’un estudi que avalua la satisfacció de l’usuari respecte al Programa de detecció precoç de càncer de còlon (Vilaweb, Al Dia, Canal Terrassa, El Farmacéutico, Diariofarma, IM Farmacias, Consejos de tu Farmacéutico, Siete días médicos, Saludemia i Sanifax) i sobre la renovació del conveni amb l’Ajuntament del programa Radars. BTV en va informar en televisió, així com La Vanguardia, El Periódico, El Punt Avui, Cadena Ser, Vilaweb, El Digital Barcelona i Al Dia, en premsa generalista, i El Global, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, IM Farmacias, Diariofarma, Acta Sanitaria, Farmaventas i Sanifax, en especialitzada.

Alhora, la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta”, va tornar a ser notícia dies més tard al Correo Farmacéutico, ja que el mitjà va publicar un article del doctor Josep Malvehy, director i coordinador de la Unitat de Melanoma de l’Hospital Clínic de Barcelona, on s’analitzaven els resultats obtinguts.

 Segona Jornada d’Estratègia i Accions per a la farmàcia del Consell

2CF

Notícia del Correo Farmacéutico sobre la Jornada

El 15 de novembre es va dur a terme la segona Jornada del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) d’Estratègia i Accions per a la Farmàcia Comunitària 2016-2018. Sota el lema “Innovació professional en benefici del pacient”, la cita es va establir com un espai de debat sobre el futur de la professió per als pròxims dos anys, emfatitzant, sobretot, en la situació i el desenvolupament dels serveis que s’estan i es volen dur a terme.

Van fer prèvia de l’esdeveniment tres mitjans de la premsa especialitzada: Correo Farmacéutico, IM Farmacias i Sanifax

Tribuna oberta al diari ARA: “Què és una farmàcia?”

“Què és una farmàcia?” es preguntava Carlos González, pediatre i articulista de l’ARA Criatures.

Des del Col·legi, es va voler donar també resposta a aquesta pregunta per tal de contrarestar la seva visió. El diari la va recollir amb una peça que responia el mateix títol. D’aquesta manera, es definia el que era una farmàcia i, alhora, s’anava més enllà posant sobre la taula una altra pregunta: “Però què més hi ha darrere d’una farmàcia?”. En aquest punt, s’exposaven alguns dels serveis professionals que el sector realitza, com la prova de detecció precoç de la infecció per VIH o els tractaments mitjançant Sistemes Personalitzats de Dosificació (SPD), i es detallaven xifres d’aquesta farmàcia cada cop més assistencial.

3.1ARA

Pregunta que es formulava González en un article del diari ARA

3.2ARA

Tribuna oberta del Col·legi donant resposta, també, a la pregunta

 

 

 

Infarma Barcelona 2017: més espai expositiu i lema del congrés

Durant l’octubre, Infarma Barcelona 2017 ha sigut notícia, en dues ocasions diferents, a la premsa especialitzada. Per una banda, tant Diariofarma, com IM Farmacias i Farmanatur explicaven que l’edició d’enguany, la 29a, ampliarà la superfície d’exposició per donar cabuda a tots els laboratoris interessats a presentar els seus productes al Saló de Medicaments i Parafarmacia.

4EG

El Global va destacar quin serà el lema d’Infarma Barcelona 2017

Tanmateix, a finals de mes, es donava a conèixer el lema que tindrà el Congrés: “Valor per la farmàcia. Valor pel pacient”. Les diferents repercussions que van informar-ne, El Global (1 i 2), Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Diariofarma, IM Farmacias, Acta Sanitaria, Farmaventas i Sanifax, van concretar quan, del 21 al 23 de març, i on, el recinte Gran Via de Fira Barcelona, es realitzarà el Congrés i, alhora, van recollir declaracions de la vocal d’Oficina de Farmàcia de Col·legi i directora d’Infarma, Francisca Aranzana. Per veure la nota de premsa que es va enviar, clicar aquí.

Formació: inauguració del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia i nova modalitat formativa d’Àgora Sanitària

L’octubre també ha sigut moment per les formacions. Concretament, diferents mitjans de la premsa especialitzada s’han fet ressò de la inauguració de la XII edició del Màster en Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF), on s’han destacat les novetats d’enguany i s’han compartit declaracions de Jordi de Dalmases, president del COFB, i del curs d’Àgora Sanitària amb una nova modalitat formativa centrada a facilitar la formació de tot l’equip de la farmàcia. El Farmacéutico, Redacción Médica, IM Farmacias, Diariofarma, Acta Sanitaria, Acofar i Sanifax, van informar sobre el MGOF i Acta Sanitaria, IM Farmacias, Diariofarma i Sanifax van explicar les novetats que representa aquest nou model formatiu dedicat al curs “Sèniors, àrees d’interès de la farmàcia”, adjuntant, també, declaracions d’Aina Surroca, vocal del COF Barcelona.

5.1EF

La inauguració del Màster en Gestió de l’Oficina de Farmàcia a El Farmacéutico

5.2AS

Titular d’Acta Sanitaria sobre el nou curs

 

 

 

Situació financera

dd

L’editorial de La Vanguardia

La situació financera de les farmàcies catalanes segueix present als mitjans. A l’editorial del 23 d’octubre de La Vanguardia, per exemple, el director del mitjà afirmava que “els farmacèutics han suportat un estoïcisme que frega l’heroïcitat els retards en el cobrament de quantitats que avancen sobre les receptes expedides als malalts per la Seguretat Social”.

jj

La situació econòmica de les farmàcies al Correo Farmacéutico

Diari de Tarragona, per la seva part, exposava la reclamació d’interessos pel retard actual, i,  Correo Farmacéutico, publicava una peça a principis de mes on es notificava que les comunitats autònomes, “asseguren tenir garantit el pagament de receptes a la farmàcia”. Pel que fa a Catalunya, s’informava de la situació pressupostària, és a dir, de la diferència entre quant s’ha gastat i els diners destinats, en relació al sector farmacèutic, i l’espera de l’aprovació dels pressupostos pel 2017.

El Palau de la Música acull la Diada del Farmacèutic

6EG

El Global va recollir una nova edició de la Diada del Farmacèutic

El Palau de la Música Catalana de Barcelona va tornar ser, un any més, l’escenari d’una nova edició de la Diada del Farmacèutic. El Global, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, IM Farmacias, Diariofarma, Farmaventas i Sanifax van ser alguns dels mitjans que en van informar, tot recollint declaracions del president del COFB, Jordi de Dalmases. Durant l’acte, es va homenatjar als farmacèutics que han complert 25 i 50 anys de col·legiació (121 i 38 respectivament) i es va realitzar l’entrega dels diplomes acreditatius als projectes becats pel Col·legi durant el curs 2015-2016. Al Blog recollim la nota de premsa, la pots llegir aquí.

Finalitza el 20è Congrés Nacional Farmacèutic

8IM

Notícia d’IM Farmacias sobre el congrés

La vintena edició d’aquest congrés, emguany realitzat a Castelló, va posar sobre la taula el repte d’un sistema retributiu de garantia del model, debat en què Jordi de Dalmases, president del Col·legi, va participar. El Global, Correo Farmacéutico, Redacción Médica, Acta Sanitaria i IM Farmacias, van recollir declaracions de De Dalmases i van extreure conclusions d’aquesta última ponència.

Som font de referència

9.1CF

Repercussió del Correo Farmacéutico amb declaracions de Francesc Pla, vicepresident del COFB

Alguns mitjans han comptat amb membres de la Junta de Govern del Col·legi per complementar diferents informacions que s’han publicat a l’octubre. És el cas, per exemple, de Francesc Pla, vicepresident del COFB, i Roser Vallès, vocal d’Atenció Primària del COFB, que han fet declaracions a dues notícies de Correo Farmacéutico (1 i 2).

9.2LV

El vocal de Junta Guillermo Bagaria va parlar sobre els riscos de l’automedicació

A més, l’especial de La Vanguardia, Salud Activa, publicava una peça el 26 d’octubre sobre l’automedicació i el risc que hi ha si es converteix en una pràctica habitual. L’article recollia declaracions de Guillermo Bagaria, vocal de la Junta, on detallava les conseqüències d’aquest mal ús dels medicaments.

 

Correo Farmacéutico i les funcions de la vocalia de Dermofarmàcia

Correo Farmacéutico i les funcions de la vocalia de Dermofarmàcia

Finalment, la vocal de Dermofarmàcia del Col·legi, Marta Alcalde, ha fet declaracions per partida doble a dos mitjans diferents: a La Vanguardia, per parlar sobre els polls, i a la secció de TodoDermo del Correo Farmacéutico, concretant quines funcions tenen les vocalies de Dermofarmàcia.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal