Estàs aquí: Inici > Destacats > Entrevista a Manel Esteller, Director del Programa d’Epigenètica i Biologia d’IDIBELL (vídeo)

Entrevista a Manel Esteller, Director del Programa d’Epigenètica i Biologia d’IDIBELL (vídeo)

30 juny 2017

Entrevista a Manel Esteller, metge i investigador reconegut mundialment per la seva lluita contra el càncer from COFB on Vimeo.

L’epigenètica és la regulació del genoma, o com explica el doctor Esteller, és el que fa que persones amb el mateix ADN puguin tenir malalties diferents. A partir del 2001 les investigacions del doctor Esteller i els seus equips tant als Estats Units com a Catalunya, han contribuït a fer que en l’actualitat els tractaments  epigenètics hagin aconseguit frenar molts tipus de tumors de la sang i, pròximament també ho faran en subgrups de tumors sòlids més freqüents, com els de mama, còlon o pulmó.

A l’entrevista en vídeo, Esteller fa un repàs als reptes que afronta actualment aquesta disciplina, els tractaments farmacològics existents i les malalties que poden beneficiar-se, i el paper de divulgació, prevenció i coneixement del fàrmac que pot aportar el farmacèutic, entre altres aspectes rellevants.

Manel Esteller és Director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), professor d’investigació d’ICREA i professor associat de la Universitat de Barcelona. En el llistat dels nombrosos premis que ha rebut, podem mencionar, entre d’altres, el Premi Nacional d’Investigació 2015, el Premi Nacional d’Investigació en Càncer en 2012, en 2011 el Premi Nacional de Genètica.
Entrevista a Manel Esteller, Director del Programa d'Epigenètica i Biologia d'IDIBELL (vídeo)

Manel Esteller i Aina Surroca, vocal del COFB

Esteller va parlar de l’epigenètica i els seus reptes a la conferència que va tancar el cicle de Tertúlies d’Actualitat del curs 2016-2017. L’acte va tenir lloc el 24 de maig i va estar moderat per Aina Surroca, vocal del COF de Barcelona i responsable de la Comissió delegada de Formació Continuada.

Darreres entrevistes en vídeo publicades al Blog:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal