Estàs aquí: Inici > Destacats > Juny: Campanya Atenció Pell, Infarma Barcelona 2019 i l’oferta formativa del Col·legi, temes destacats als mitjans

Juny: Campanya Atenció Pell, Infarma Barcelona 2019 i l’oferta formativa del Col·legi, temes destacats als mitjans

19 juliol 2018

Campanya Atenció Pell

Al juny, la campanya “Atenció Pell” va seguir sent notícia a dos mitjans de la premsa especialitzada, El Global i Diariofarma, i a l’edició digital de La Vanguardia, on es va publicar un article escrit per la farmacèutica Eulalia Mateu sobre com protegir-se del sol adequadament. També al programa de Ràdio Sabadell Al Matí, que va convidar a la farmacèutica Glòria Montané perquè fos ella qui informés, de primera mà, sobre la iniciativa. A més, al final de l’emissió es van compartir valoracions d’alguns usuaris sobre la campanya. Aquests van incidir que, a més de ser important per preveure els factors de risc, els havia servit per descobrir altres consideracions rellevants, com la caducitat dels fotoprotectors al cap d’un any.

El Global i Diariofarma informant sobre la campanya i l'article divulgatiu del COFB a La Vanguardia

El Global i Diariofarma informant sobre la campanya i l’article divulgatiu del COFB a La Vanguardia

Per altra banda, en el marc d’aquesta campanya, Televisió Espanyola (TVE) va aprofitar que el 13 de juny se celebrava el Dia Mundial del Melanoma per emetre una notícia sobre l’exposició incontrolable que fem al sol i els riscos de patir aquesta malaltia. La peça es va compartir a L’Informatiu i L’Informatiu 2 (edició de migdia i vespre respectivament) i va recollir declaracions de Cristina Ortuño, farmacèutica comunitària de Barcelona. Ortuño exposa alguns dels productes fotoprotectors que poden ajudar a evitar aquest tipus de càncer.

Cristina Ortuño a TVE parlant sobre fotoprotectors

Cristina Ortuño a TVE parlant sobre fotoprotectors

Infarma Barcelona 2019

Primeres passes d’Infarma Barcelona 2019. El Comitè Organitzador del Congrés es va reunir a finals de juny per posar en marxa la 31a edició, esdeveniment que tindrà lloc els propers 19, 20 i 21 de març. Així en vam informar en una nota de premsa que van recollir El Global, Acta Sanitaria, imFarmacias (1 i 2), El Farmacéutico i Sanifax. La trobada va comptar amb l’assistència dels presidents dels Col·legis de Madrid i Barcelona, de membres de totes dues institucions i responsables d’Interalia, tal com es va especificar en les diferents notícies. A més, els mitjans també van compartir declaracions de la directora d’Infarma, Francisca Aranzana, que és, alhora, vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB, en les quals concretava que, com a punt de partida, s’estava establint l’estratègia a seguir, en gran part, analitzant l’edició celebrada just aquest any.

Infarma Barcelona 2019 als mitjans

Infarma Barcelona 2019 als mitjans

El Col·legi, espai formatiu

Durant el juny, vam enviar dues notes de premsa sobre formacions que el Col·legi posa, anualment, a disposició dels seus col·legiats.

Clausura de la tretzena edició del Màster de Gestió d’Oficina de Farmàcia

El passat 5 de juny es va celebrar l’acte de clausura de la 13a edició del Màster de Gestió d’Oficina de Farmàcia. La premsa especialitzada se’n va fer ressò, concretament, El Global, Diariofarma , imFarmacias, Acta Sanitaria, Farmaventas i Sanifax. Jordi de Dalmases, president del Col·legi, hi va ser present, i, tal com comparteix també la premsa, va destacar que iniciatives com aquesta “ens fan sentir útils, permeten diferenciar el farmacèutic i ens omplen de contingut com a professió”.

Diferents notícies de la premsa especialitzada sobre la clausura del MGOF

Diferents notícies de la premsa especialitzada sobre la clausura del MGOF

Curs sobre atenció farmacèutica a pacients oncològics

Fins a 8 mitjans de la premsa especialitzada (Correo Farmacéutico, El Global, Diariofarma, imFarmacias, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, Farmantur i Sanifax) van informar, el 6 de juny, del curs “Atenció farmacèutica comunitària al pacient amb càncer” que el Col·legi, juntament amb la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC), va organitzar amb l’objectiu de proporcionar més eines als farmacèutics de Barcelona en l’atenció a pacients amb càncer.

Tal com ressalta la premsa, la formació va ser impartida per un equip multidisciplinari -oncòlegs, farmacèutics i metges del Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport (PADES)- i els alumnes en van fer una valoració molt positiva.

Correo Farmacéutico, El Global i El Farmacéutico, alguns dels mitjans que van explicar el curs “Atenció farmacèutica comunitària al pacient amb càncer”

Correo Farmacéutico, El Global i El Farmacéutico, alguns dels mitjans que van explicar el curs “Atenció farmacèutica comunitària al pacient amb càncer”

Curs Merchandising en la farmacia. ¿Farmacias y Laboratorios lo vemos de la misma forma?

“Merchandising en la Oficina de Farmacia”. Així titulava imFarmacias la notícia sobre la jornada formativa que el Col·legi i Beauty Cluster van organitzar a mitjans de juny, “una trobada en què s’ha posat de relleu tant el punt de vista de les farmàcies com el dels laboratoris a través de dues ponències i una taula rodona”, tal com s’especifica en el subtítol de la peça.

Per la seva banda, Correo Farmacéutico ho va destacar a la secció “Citas importantes” de la seva versió impresa.

imFarmacias va desglossar la formació impartida al Col·legi sobre "merchandising" a l'oficina de farmàcia

imFarmacias va desglossar la formació impartida al Col·legi sobre “merchandising” a l’oficina de farmàcia

Visita del Consell a les instal·lacions de Farmamundi

El Farmacéutico i imFarmacias van publicar, el passat 22 de juny, la visita del Consell, encapçalada per De Dalmases, a les instal·lacions de l’ONG Farmamundi a València. Les dues notícies ressalten que l’objectiu principal de la trobada va ser el de reforçar l’aliança entre totes dues institucions i promoure sinergies en defensa del dret a la salut.

Entre altres membres del Consell, el President va estar acompanyat per Pilar Gascón, secretària del Consell i vocal d’Investigació i Docència del COFB; i Jordi Casas, vocal del Consell i secretari del Col·legi.

Dues notícies sobre la visita del Consell a Farmamundi

Dues notícies sobre la visita del Consell a Farmamundi

 

Simposi Agrupació Farmacèutica Europea (PGEU)

El 20 de juny, la premsa va destacar el Simposi de l’Agrupació Farmacèutica Europea, edició que enguany se celebrava a Marbella i que presidia Jesús Aguilar, president del Consejo. El Simposi es va tancar amb tres experiències de serveis farmacèutics i, concretament,  el president del COFB “va repassar les iniciatives posades en marxa a les farmàcies espanyoles al voltant de la cronicitat, adherència o de la detecció precoç  de malaltia”, tal com recullen declaracions compartides per les notícies dels diferents mitjans.

En van informar, tot fent menció a la intervenció del President, El Economista, Correo Farmacéutico, imFarmacias (1 i 2), Acta Sanitaria, Consejos de tu Farmacéutico i Sanifax.

 

Presa de possessió del Consejo

En l’edició de maig d’aquesta mateixa peça ressaltàvem les diferents notícies que informaven de la reelecció al Consejo de Jesús Aguilar, candidatura que De Dalmases n’és membre com a vicepresident. Al juny, la premsa va destacar la presa de possessió, fent menció al president del COFB. En va parlar El Economista, Servimedia, Correo Farmacéutico, El Farmacéutico, Infosalus, Redacción Médica (1 i 2), imFarmacias, Acta Sanitaria i Sanifax.

Fonts d’informació

Membres del Col·legi i farmacèutics comunitaris han servit, un mes més, com a fonts de referència en diversos temes.

Característiques de l’all blanc. Amb declaracions d’Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició, i Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia

Les propietats de l’all blanc. Aquest és el tema que va tractar Cuídate Plus a principis de juny en una peça on es van recollir declaracions de dos vocals del Col·legi, Anna Bach-Faig i Josep Allué, com experts en la matèria.

Anna Bach-Faig i Josep Allué a Cuídate Plus

Anna Bach-Faig i Josep Allué a Cuídate Plus

Productes i suplements alimentaris. Amb declaracions d’Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició

A Bach-Faig també se la va consultar a La nit dels ignorants de Catalunya Ràdio. Durant 10 minuts, Bach-Faig va resoldre els principals dubtes que van plantejar el presentador del programa, Xavier Solà, i els oients sobre productes i suplements alimentaris i en va explicar els seus principals beneficis i el que cal tenir més en compte a l’hora de la seva ingesta.

Beneficis del gingebre. Amb declaracions de Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia

Per la seva banda, Allué també va parlar amb un altre mitjà per un tema diferent. En aquest cas, qui va recollir declaracions del vocal va ser el Magazine de La Vanguardia en una peça on es va aprofundir sobre el gingebre i els seus beneficis.

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. Entrevista a Antoni Vives, coordinador del Baix Llobregat Centre i farmacèutic comunitari de Cornellà

L’Entrevista de Ràdio Cornellà va centrar l’emissió del 7 de juny a parlar del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i, per fer-ho, van convidar a Antoni Vives, coordinador del Baix Llobregat i farmacèutic comunitari del municipi. Vives va explicar de primera mà el funcionament i les característiques del servei.

Menció al COFB

Al juny, com també succeeix mensualment, el Col·legi i els seus membres també van tenir presència als mitjans en forma de menció.

31a edició del Programa de Formació Continuada de Fedefarma

El Farmacéutico va recollir la clausura de la 31a edició del Programa de Formació Continuada de Fedefarma, acte que va comptar amb la presència de diferents personalitats del sector, entre ells, De Dalmases.

Repercussió d'El Farmacéutico sobre la clausura del Programa de Formació Continuada de Fedefarma

Repercussió d’El Farmacéutico sobre la clausura del Programa de Formació Continuada de Fedefarma

Receptes falses Rivotril

L’altra menció al Col·legi va ser per part d’El País en una notícia on s’informava sobre receptes falses del fàrmac Rivotril. A la peça, es fa referència al COFB per unes dades que se’ls van facilitar des de la institució.

Receptes falses de Rivotril, tema tractat per El País, amb xifres aportades des del Col·legi

Receptes falses de Rivotril, tema tractat per El País, amb xifres aportades des del Col·legi

25è aniversari Acció Psoriasi. El COFB acull la jornada

A principis de juny, La Vanguardia, ABC i Al Dia van informar sobre la celebració del 25è aniversari d’Acció Psoriasi, jornada que es va celebrar al Col·legi. L’acte es va centrar en unes sessions informatives on es van especificar, entre altres temes, els principals reptes en el tractament de la malaltia.

El 25è aniversari d'Acció Psoriasi als mitjans de juny

El 25è aniversari d’Acció Psoriasi als mitjans de juny

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal