Estàs aquí: Inici > Món col·legial > En què consisteix el maquillatge oncològic?

En què consisteix el maquillatge oncològic?

4 setembre 2018

Avui en dia, els tractaments per fer front al càncer són cada vegada més eficaços, però generen efectes secundaris a la pell, el cabell, les mucoses i les ungles. Això pot tenir un impacte negatiu en l’estat d’ànim dels pacients amb càncer. Com pot ajudar en aquest aspecte el farmacèutic? En aquest post parlarem del maquillatge oncològic i de com es pot desenvolupar aquesta categoria a les oficines de farmàcia.

Podeu conèixer més al respecte en la següent conversa entre Cristina Castillo, farmacèutica i product manager de Laboratoris Avène i Eulàlia Mateu, farmacèutica, consultora de màrqueting cosmètic i directora del programa Dermoexpert.

Un maquillatge adaptat a les necessitats del pacient

Castillo explica que el maquillatge oncològic ha d’estar molt adaptat a les necessitats del pacient i que cal que aporti “seguretat”. “Amb un maquillatge natural i lluminós, podem corregir petites imperfeccions com les ulleres provocades pel cansament o pell citrines (de to pàl·lid, groguenc, esmorteït o desvitalitzat)“, detalla.

D’altra banda, també ressalta la importància que aquest tipus de productes siguin hipoal·lergènics, testats per dermatòlegs i que continguin protecció solar. Segons l’experta, el maquillatge oncològic pot ajudar a fer créixer l’autoestima de les pacients i fer que “es vegin i sentin millor”.

Orientació pràctica

Un dels aspectes destacats del Programa Dermoexpert és la seva aplicació pràctica. Pel que fa al maquillatge oncològic, la product manager d’Avène explica que durant el curs s’ensenyarà “com aconseguir redissenyar les celles de pacients amb càncer, perquè no vegi un canvi tan fort al rostre”. Amb les pestanyes es pot produir un cas similar i, segons Castillo, “hi ha diferents tècniques que ens permetran separar-les i allargar-les perquè la mirada, que és tan important i dóna tanta expressivitat, no variï tant en aquest tipus de pacients“. D’altra banda, al programa també s’ensenyaran tècniques per aplicar el maquillatge a la cara o a les cicatrius que hagin pogut sorgir després de, per exemple, una operació de mama.

El maquillatge oncològic a la farmàcia

Finalment, Castillo ofereix alguns consells per desenvolupar la categoria de maquillatge oncològic a la farmàcia, per exemple: “contactar amb associacions contra el càncer de la zona, preparar tallers a la farmàcia sobre maquillatge corrector o dedicar un espai de l’àrea de dermofarmàcia a la cura de la pell oncològica, perquè els pacients ho visualitzin i, d’aquesta manera, puguin sol·licitar més informació o consell al farmacèutic”.

15 d’octubre, inici de la segona edició

El pròxim 15 d’octubre començarà la segona edició del Programa Dermoexpert, dissenyat especialment per a farmacèutics comunitaris i que es caracteritza per la seva aplicació pràctica. Aquí trobaràs més informació sobre l’edició del curs 2018-2019. També pots consultar el següent vídeo, on Eulàlia Mateu, directora del programa, explica els objectius i punts claus d’aquesta formació.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal