Estàs aquí: Inici > Destacats > La importància d’una indicació adequada dels olis essencials en pediatria

La importància d’una indicació adequada dels olis essencials en pediatria

18 març 2019

Els passats 26 de febrer i 5 de març va tenir lloc al COFB la formació “Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials en pediatria (nivell avançat)”, adreçada a farmacèutics que haguessin realitzat prèviament el curs “Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials” o bé que tinguessin coneixements avançats sobre aquesta matèria.

El curs s'adreçava a farmacèutics que haguessin realitzat prèviament el curs "Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials" o bé que tinguessin coneixements avançats d'aquesta matèria.

El curs s’adreçava a farmacèutics que haguessin realitzat prèviament el curs “Fitoteràpia: usos i aplicacions dels olis essencials” o bé que tinguessin coneixements avançats d’aquesta matèria.

El curs volia donar resposta a la pregunta: “Podem fer servir els olis essencials en pediatria?”. El docent que va impartir-lo, Alfredo Fernández Quevedo,  llicenciat en Farmàcia, especialitzat en olis essencials terapèutics i responsable tècnic de Pranarôm España SLU, va deixar clar que sí, sempre que es tinguin en compte una sèrie de precaucions que en garanteixin la seguretat i l’eficàcia.

Programa de la formació

  • Generalitats (Vies d’administració, dosis i posologies. Precaucions d’ús. Toxicitat)
  • Infeccions (Vies respiratòries. Gastrointestinals. Infeccions virals. Infeccions fúngiques)
  • Afeccions bucodentals (Aftes. Gingivitis. Dentició)
  • Afeccions de la pell (Crosta làctia. Dermatitis atòpica. Dermatitis del bolquer)
  • Afeccions digestives (Còlics del lactant. Parasitosi intestinal. Nàusees, marejos)
  • Trastorns del sistema nerviós (Pors. Hiperactivitat. Manca de concentració. Nerviosisme, angoixa. Trastorns del son)
Alfredo Fdez. Quevedo, en un moment de la formació.

Alfredo Fdez. Quevedo, en un moment de la formació.

Quins objectius es plantejaven?

La formació pretenia aportar als farmacèutics les eines necessàries per conèixer i saber aplicar els principals olis essencials quimiotipats amb indicacions relacionades en el cas d’infeccions respiratòries, gastrointestinals, urinàries, afeccions de la pell, trastorns del son i hiperactivitat, entre altres. Així mateix, altres objectius eren associar les diverses vies d’administració dels olis essencials (tòpica, oral, difusió, inhalació, etc.) amb la finalitat d’aconseguir un tractament integral.

La indicació adequada dels olis essencials té una gran importància, especialment en nens.

La indicació adequada dels olis essencials té una gran importància, especialment en nens.

La importància del maneig adequat dels olis essencials

Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del COFB, considera que “els olis essencials constitueixen  una de les formes més eficaces de la fitoteràpia”. Des del seu punt de vista, per poder fer una indicació, “el farmacèutic ha de conèixer  molt bé el seu maneig, dosis, vies, etc. Això encara és més important quan es tracta d’indicar-ho en nens, on les precaucions d’ús són de coneixement obligatori”.

Amb la col·laboració de:

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal