Estàs aquí: Inici > Destacats > Aprofundint en la salut de la pell i la pràctica esportiva a un nou Fòrum Dermoexpert

Aprofundint en la salut de la pell i la pràctica esportiva a un nou Fòrum Dermoexpert

23 maig 2019

El passat  9 de maig es va realitzar una nova conferència del Fòrum Dermoexpert, titulada “La salut de la pell i la pràctica esportiva”. La formació tenia per objectius repassar els últims avenços en les tendències de consell dermofarmacèutic a esportistes, i conèixer com assessorar per prevenir i tractar diferents alteracions dermatològiques derivades de la pràctica esportiva.

La Dra. Rosa Taberner, ponent de la sessió, i Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB.

La Dra. Rosa Taberner, ponent de la sessió, i Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB.

La sessió va comptar amb la ponència de la Dra. Rosa Taberner, especialista en Dermatologia Medico-Quirúrgica i Venereologia, adjunta al Servei de Dermatologia de l’Hospital Son Llàtzer i editora del blog de dermatologia Dermapixel. La moderadora va ser Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB.

Durant la seva exposició, la Dra. Taberner va fer un repàs de totes les afectacions que pot tenir un esportista a la pell, derivades de la pràctica esportiva. A més, va abordar les diferents problemàtiques en funció del tipus d’esport -fent èmfasi en les mesures de protecció de la pell davant d’agents externs quan es realitzen esports a l’aire lliure-, així com els problemes per picades que es poden produir al medi aquàtic, un dels motius de consulta més habituals durant l’estiu.

Així doncs, la Dra. Taberner va donar resposta a qüestions com: De quina manera han de procurar tenir cura de la pell, els esportistes? Quina rutina han d’adoptar per mantenir la pell sana i evitar problemes dermatològics? I va aprofundir en les línies dermatològiques i cosmètiques per a esportistes i en els consells que es poden donar per prevenir les lesions cutànies en la pràctica de l’esport i promoure l’ús de la fotoprotecció en els esports a l’aire lliure.

La Dra. Rosa Taberner, durant la seva participació al Fòrum Dermoexpert.

La Dra. Rosa Taberner, durant la seva participació al Fòrum Dermoexpert.

Programa

El programa del Fòrum va incloure els temes següents:

  • La pell de l’esportista: generalitats
  • Patologies dermatològiques més freqüents en esportistes: dermatofitosi, herpes, butllofes, irritacions de la pell
  • Lesions derivades d’esports aquàtics: picades d’animals marins
  • Fotoprotecció de l’esportista. Per què és tan important?

Valoració del Fòrum Dermoexpert 

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, va exposar que “la pràctica esportiva està de moda entre la població, i és una activitat que es realitza amb més freqüència en mesos de bon temps. Per això, és molt important que el farmacèutic conegui els problemes que pot ocasionar a la pell una mala praxi, per tal de resoldre les consultes que se li plantegin a la farmàcia sobre aquesta qüestió”. I va afegir: “Al mateix temps, també ha de saber donar consells de cura de la pell per tal de prevenir-les. D’aquesta manera, farem que la gent realment gaudeixi plenament de la pràctica esportiva”.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal