Estàs aquí: Inici > Destacats > Fitoteràpia: Usos i aplicacions dels olis essencials en embaràs i lactància (Nivell 2)

Fitoteràpia: Usos i aplicacions dels olis essencials en embaràs i lactància (Nivell 2)

24 febrer 2021

Durant el mes de febrer han tingut lloc al COFB dues sessions del curs “Fitoteràpia, usos i aplicacions dels olis essencials en l’embaràs i la lactància” en format webinar. Aquesta formació estava dirigida a aquells farmacèutics que havien cursat prèviament el nivell 1 de “Fitoteràpia, usos i aplicacions dels olis essencials”. L’objectiu d’aquestes dues sessions que es van impartir, respectivament, el 23 i el 24 de febrer, són les següents: saber quins són els olis essencials quimiotipats indicats per a un ampli ventall de situacions típiques de l’embaràs i la lactància.

L’encarregat d’impartir la sessió va ser Alfredo Quevedo, llicenciat en Farmàcia, graduat en naturopatia per l’Institut Euronature (França) i especialista en olis essencials terapèutics i responsable científic de Pranarôm Espanya. La coordinació de la formació va anar a càrrec de Josep Allué, vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Olis essencials i embaràs: garantir la seguretat i l’eficàcia

Podem utilitzar olis essencials en l’embaràs? La resposta és clara, sí, però prenent una sèrie de precaucions que ens garanteixin la seguretat i l’eficàcia. De fet, els olis essencials poden ajudar-nos a tractar afeccions que es produeixen en el temps de l’embaràs per a les quals gairebé no hi ha alternatives.

Principals temes abordats

Els primers punts del programa van ser les recomanacions generals per a la dona embarassada, les famílies bioquímiques  i els olis essencials desaconsellats. A continuació, pel que fa a l’embaràs es va parlar dels olis essencials abans de l’embaràs (fecunditat), afeccions infeccioses (grip, refredats, fongs, etc.), afeccions osteomusculars, ciàtica, afeccions circulatòries (cames pesades, varius, hemorroides, trastorns de la tensió arterial), afeccions digestives (nàusees, acidesa gàstrica, gastritis, restrenyiment, trastorns de la gana), afeccions nervioses (cefalees, ansietat, estrès).

En relació amb el part es va parlar dels olis essencials en la relaxació del perineu, preparació del part, contraccions precoces, dolor, esisiotomia… Pel que fa a la lactància, es va parlar dels olis essencials en l’estimulació de la lactància, cura del mugró, ingurgitació, congestió mamària, mastitis i, finalment, dels olis essencials en el cas de les estries.

Amb el patrocini de:

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal