Estàs aquí: Inici > Destacats > Junta General Ordinària: Aprovada per unanimitat la proposta de pressupostos per al 2022

Junta General Ordinària: Aprovada per unanimitat la proposta de pressupostos per al 2022

21 desembre 2021

El passat dilluns 20 de desembre va tenir lloc al Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) la Junta General Ordinària, en què es van aprovar per unanimitat els pressupostos per al 2022. La Junta, que també es va poder seguir via Webinar, va comptar amb la presència d’Aina Surroca, secretària del COFB; Miquel Recasens, tresorer del Col·legi, que va ser l’encarregat de presentar l’Informe de Tresoreria, i Jordi Casas, president del COFB, que va presentar l’Informe de Presidència. Tant l’Informe de Presidència com el de Tresoreria es troben disponibles a la intranet col·legial.

Un moment de la JGO del passat 21 de desembre. D'esquerra a dreta: Aina Surroca, secretària de la Junta de Govern del COFB; Jordi Casas, president, i Miquel Recasens, tresorer.
Un moment de la JGO del passat 21 de desembre. D’esquerra a dreta: Aina Surroca, secretària de la Junta de Govern del COFB; Jordi Casas, president, i Miquel Recasens, tresorer.

Informe de Tresoreria

Miquel Recasens, tresorer del COFB, va exposar la proposta de pressupostos per al 2022, que consta de cinc línies de treball d’actuació prioritària: 1) Solvència, eficiència i sostenibilitat econòmica del COFB; 2) Consolidació professional en tots els àmbits d’exercici; 3) Promoció de la professió farmacèutica com a agents de salut; 4) Incorporació de noves tecnologies i processos i 5) Connexió, proximitat i transparència amb el col·lectiu col·legial.

Solvència, eficiència i sostenibilitat econòmica

Dins d’aquest primer bloc, el tresorer va apuntar que es treballa per a l’obtenció de més ingressos, a banda de quotes i serveis. I també que es continua amb l’optimització de la despesa, digitalitzant expedients i documentació comptable, que redueix el cost d’emmagatzematge. Així mateix, va destacar que, pel que fa a Farmaserveis, es passa a compartir la governança, el desenvolupament i la gestió amb els altres COF catalans, en el marc del CCFC.

Consolidació professional en tots els àmbits d’exercici

En aquest punt, Recasens va fer referència al desplegament de més serveis assistencials a Farmaserveis; a continuar amb la renovació d’aules i procediments per mantenir i impulsar la formació continuada en modalitat híbrida; reforçar els serveis de deontologia i inspecció; recuperar el suport econòmic a la promoció de la recerca científica i incorporar més capacitat de seguiment dels projectes professionals.

Promoció de la professió farmacèutica com a agents de salut

Dins d’aquest àmbit, el tresorer va fer referència a l’augment de la capacitat de gestió de l’atenció farmacèutica, per afrontar els projectes fruits del conveni entre el CCFC i el CatSalut; el fet de potenciar la representació institucional en els fòrums, associacions i consells del sistema sanitari i el reforç als projectes d’interconnexió entre els diferents àmbits d’exercici farmacèutic.

Miquel Recasens, tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona durant la presentació de l’Informe de Tresoreria.

Incorporació de noves tecnologies i processos

El tresorer va fer referència a la implementació del Portal de Tràmits per digitalitzar i simplificar la gestió administrativa entre els col·legiats, assessoria jurídica i deontologia. També va fer referència a invertir en equipament tecnològic de les aules per ampliar formats i a ampliar la comunicació corporativa de les nostres activitats a xarxes socials.

Connexió, proximitat i transparència amb el col·lectiu col·legial

En aquest últim bloc, Recasens va explicar que es vol potenciar de la xarxa de coordinadors i delegats, recuperar de la Diada del Farmacèutic, donar suport a les activitats de caràcter social de la corporació i al grup de col·legiats sèniors, desenvolupar activitats en el marc de la Comissió d’Igualtat de Gènere i actualitzar diferents espais de la seu col·legial.

Seccions del pressupost de 2022

Tot seguit, Recasens va presentar les 4 seccions del pressupost de 2022: institucional (serveis generals, formació continuada, projectes professionals i cartera de serveis); facturació de receptes; Farmaserveis i partides compensades.

Pel que fa als ingressos dels serveis generals, a l’exercici 2022 no hi ha increments en cap quota. Quant a les despeses, també de la secció de serveis generals, el tresorer va destacar, entre altres, partides destinades a l’impuls de les activitats socials de la corporació dotant de més pressupost la Comissió de Compromís Social (RSC), la nova d’Igualtat de gènere i el grup de col·legiats sèniors.

També va ressaltar que l’any 2022 es preveu la celebració d’Infarma a Madrid i que les inversions seran destinades a continuar la producció de cursos de formació d’Àgora i a la realització de reformes a la seu col·legial.

Informe de Presidència

En l’Informe de Presidència, Jordi Casas, president del COFB, va fer referència a l’actualitat relacionada amb la COVID-19. Va referir-se al Programa de Tests d’Antígens Ràpids (TAR) supervisats de COVID-19 en què participen 1.058 farmàcies de la província de Barcelona i que poden fer TAR supervisat finaçats (dirigits a contactes estrets vacunats del col·lectiu educatiu a partir dels 12 anys) o TAR supervisat no finançats (a persones asimptomàtiques i que no siguin contactes estrets). En relació amb les estratègies de detecció, també va abordar la iniciativa JoDIC, en el marc de la qual 379 farmàcies de l’àmbit metropolità nord han fet més de 1.100 intervencions des del setembre de 2020 i fins avui dia. D’altra banda, Casas també va abordar la vacunació contra la COVID-19, fent referència a la tercera dosi per als professionals sanitaris.

Jordi Casas, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, va desgranar l'Informe de  Presidència.
Jordi Casas, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, va desgranar l’Informe de Presidència.

Dins del segon bloc, sobre documents amb l’Administració, el president del Col·legi va apuntar com defineix el paper dels farmacèutics el Pla de Salut 2021-2025. En relació amb la Guia sobre la venda a distància de medicaments, consensuada entre el Departament de Salut, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i la Federació d’Associacions de Farmàcies (FEFAC), el president del Col·legi va fer referència a la sessió de presentació que va tenir lloc al COFB el passat 26 de novembre. Finalment, va tancar el segon bloc abordant l’avantprojecte de modificació de la llei general de Sanitat, el decret d’SPD i el Real decreto de Especialidades.

Els serveis assistencials van ser el tema central del tercer bloc de l’Informe de Presidència. Així, Casas va aprofundir en el circuit de lliurament de proximitat dels Medicaments Hospitalaris de Dispensació Ambulatòria (MHDA), que va posar-se en marxa el mes de març del 2020 i que compta amb 1.967 farmàcies de Barcelona col·laboradores. També va fer referència al cribratge de càncer de coll uterí i a la prova pilot del Prat de Llobregat, presentant alguns resultats d’aquesta. Tot seguit, va passar a parlar de Farmaserveis, la plataforma assistencial de la xarxa de farmàcies de Catalunya. Ja hi ha 613 farmàcies que l’han contractat i 401 que hi tenen una activitat habitual. Els mòduls disponibles actualment són el de pressió arterial i el de cessació tabàquica. Pròximament, s’incorporarà el del consell alimentari. L’últim dels projectes que va tractar Casas va ser Chagas, que té per objectiu facilitar l’accés a la prova ràpida a persones que provenen de zones endèmiques.

Un altre de les qüestions abordades va ser l’àmbit de la tecnologia, concretament, es va parlar del SEVeM, de la recepta electrònica privada, de FarmaHelp i de la posada en marxa del portal de tràmits.

Dins  l'Informe de Presidència, Jordi Casas també va referir-se al bloc de Comunicació.
Dins l’Informe de Presidència, Jordi Casas també va referir-se al bloc de Comunicació.

Per últim, pel que fa a l’actualitat col·legial, Casas va destacar la conferència “Futur del sistema sanitari català: on som els farmacèutics?” a càrrec del conseller de Salut, Josep Maria Argimon i que va emmarcar-se en la presentació del programa de Formació Continuada 2021-2022. També va mencionar al guardó que va rebre Farmaseveis en el marc dels premis “E-nnova Health” creats per distingir les millors iniciatives digitals en salut. D’altra banda, el COFB també va rebre una distinció honorífica per part del Col·legi de Farmacèutics de Madrid, per les iniciatives desenvolupades en farmàcia assistencial. Finalment, Casas va recordar, d’una banda, que Infarma Madrid 2022 tindrà lloc del 22 al 24 de març de 2022 i, de l’altra, que l’aula A del COFB esdevindrà una aula híbrida i flexible.

Comunicació

Dins d’aquest bloc, el president va fer referència als punts més rellevants de l’àrea de Comunicació. Va començar destacant algunes de les intervencions als mitjans per part de portaveus del Col·legi, com les relacionades amb la dispensació de tests d’antígens des de les farmàcies, els cribratges al lleure d’estiu i a la comunitat educativa o la campanya de conscienciació sobre l’ús dels antibiòtics. També va fer referència a les repercussions als mitjans al voltant del Dia Mundial del Farmacèutic 2021 o la inauguració del Programa de Formació Continuada i dels Màsters del COFB.

En relació amb l’activitat digital, Casas va destacar el creixement d’un 18,8% a la comunitat del Col·legi a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram i Linkedin), la creació d’un compte del COFB a Instagram i a l’activitat de la web institucional del Col·legi (www.cofb.org), amb 1.264.000 pàgines visualitzades, 645.000 visites i 490.000 visitants.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal