Estàs aquí: Inici > Destacats > Campanya de prevenció del càncer pell, Infarma Solidari i Plenufar 6, temes més destacats al maig

Campanya de prevenció del càncer pell, Infarma Solidari i Plenufar 6, temes més destacats al maig

23 juny 2017

Segona edició de la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta”

El Global i la formació per poder dur a terme la campanya

El Global i la formació per poder dur a terme la campanya

Durant tot el mes de maig, tant mitjans generalistes com especialitzats van fer ressò de la campanya “Abans de deixar-t’hi la pell, consulta” que, enguany, celebrava la segona edició. Més de 600 farmacèutics de Barcelona es van formar per tal de poder-hi participar. Superar aquesta avaluació dels coneixements pràctics adquirits suposava una condició imprescindible per poder-s’hi adherir.

El 23 de maig, tot coincidint amb el Dia Mundial del Melanoma, es va engegar la campanya. Aquesta edició presentava diferents novetats, com la presència d’una carpa itinerant que es va instal·lar a 11 ciutats de la província de Barcelona per reforçar la difusió entre la població. Justament aquest espai, que s’establia cada dia en un indret diferent, es va fer servir d’escenari per dur a terme la roda de premsa, realitzada a Barcelona, primer municipi on es va instal·lar.

Núria Bosch a Els Matins de TV3

Núria Bosch a Els Matins de TV3

Els mitjans que van fer difusió de tot plegat van ser Els Matins de TV3, on es va fer una tertúlia amb la vicepresidenta del Col·legi, Núria Bosch, i el coordinador del Grup Melanoma de l’Hospital Clínic, Josep Malvehí. Per la seva banda, en ràdio, va ser notícia a l’Herrera en Cope Catalunya i Andorra de Cope Barcelona, on es va entrevistar també a Bosch, el 14/15 de RAC1 (del minut 10’49’’ al 12’09’’), a l’Informatiu migdia de Cope Barcelona i al Hoy por hoy de Cadena Ser (tall de les 7:20, del minut 8 al 8’ 45’’). En premsa general, van recollir-ho La Vanguardia (1 i 2), El Periódico, Ara, Europa Press, 3/24 (1 i 2) i RAC1 en les respectives pàgines web, El Economista, Vilaweb, Directe i Al Dia i, a l’especialitzada, Correo Farmacéutico, Diariofarma, Redacción Médica, Farmaventas, Farmanatur, Gaceta Médica,  El Farmacéutico (1 i 2) i IMFarmacias (1 i 2) i Sanifax. Aquests tres últims, juntament amb El Global, també van fer ressò de la formació prèvia.

L'article publicat als tres diaris

L’article publicat als tres diaris

Per fer-ne encara més difusió, es van publicar durant el transcurs de la campanya, tres articles als principals diaris de la premsa catalana: La Vanguardia, El Periódico i l’Ara. Els especials, que sortien els dissabtes, van servir per informar sobre alguns dels factors de risc que pot tenir una mala exposició al sol. L’article que va sortir al maig va centrar-se en la protecció solar en els primers anys de vida.

Al disposar d’una carpa itinerant que s’anava deplaçant a diferents ciutats, es va generar, també, un impacte als mitjans locals d’aquestes localitats. En van parlar al programa Infovallès, de Votv (entradeta del segon 25’’ al 44’’ i notícia del minut 6’54’’ al 8’33’’, 24/05), Ràdio Rubí, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, el Notícies Migdia de Ràdio Sant Feliu, amb declaracions de Mireia Garrido, delegada de Sant Feliu de Llobregat, i Joan F. Mir, del Departament de Formació del COFB (del minut 02’46’’ al 06’46’’, 25/05), Ràdio Ona Notícies de Ràdio Ona (entradeta del minut 3’17’’ al 3’34’’ i notícia del 7’05’’ al 9’15’’, 25/05. Notícia també publicada al web del mitjà), Ràdio Calella, amb declaracions de Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, (29/05), Tot a l’hora de Ràdio Arenys (del 40’42’’ al 1h00’11’’), amb declaracions d’Alcalde, i L’informatiu de TV L’Hospitalet.

Resultats Infarma Solidari

La Vanguardia informant sobre els resultats d'Infarma Solidari

La Vanguardia informant sobre els resultats d’Infarma Solidari

La iniciativa Infarma Solidari va recaptar més de 15.400€ per impulsar quatre projectes benèfics: finançar el Fons Social de Medicaments, la millora en l’accés d’aigua potable a Equador, l’ajuda en la recerca en medicaments orfes i malalties rares i l’impuls d’una farmàcia comunitària a un hospital pediàtric d’Haití. Es va enviar una nota de premsa que van recollir La Vanguardia, Europa Press, Al Dia, El Global, Diariofarma, IMFarmacias, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, Farmaventas i Sanifax. Els mitjans van concretar que es tracta d’una recaptació de fons que es va fer sota el marc d’Infarma Barcelona 2017 com a projecte de Resposabilitat Social Corporativa RSC, i, alhora, ressaltaven altres accions que s’han dut a terme, com una zona dedicada a pòsters d’RSC o un punt de venda de polseres Candela.


Plenufar 6

Plenufar a El Periódico

Plenufar a El Periódico

A principis de mes, alguns mitjans de la premsa generalista (La Vanguardia, El Periódico, ABC, Al Dia i Diari de Girona) i d’altres de l’especialitzada (El Farmacéutico, IMFarmacias, Farmanatur, Mirada Professional i Sanifax) van informar sobre la 6a edició del projecte Pla d’Educació Nutricional pel Farmacèutic (Plenufar), una iniciativa del Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos, en col·laboració amb la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del Col·legi. L’objectiu de la campanya va ser donar resposta a esportistes amateurs i persones actives que cada dia realitzen algun tipus d’activitat física i necessiten assessorament sobre com dur a terme una bona alimentació d’acord a les seves necessitats.

La iniciativa també va ser notícia a l’Informatiu migdia de Cope Catalunya i a la Cadena Ser, al programa Hora 14. La segona repercussió va recollir declaracions de la vocal d’Alimentació i Nutrició del COFB, Anna Bach, que va explicar el projecte.

Seu EMA

Nació Digital va explicar la possibilitat que Barcelona fos la nova seu de l'EMA

Nació Digital va explicar la possibilitat que Barcelona fos la nova seu de l’EMA

Com en mesos anteriors, la possibilitat que Barcelona sigui la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) segueix sent notícia als mitjans. El passat mes de maig, dues repercussions, a part d’explicar-ho, van fer esment al Col·legi. Bolsamania va recollir declaracions de Jordi de Dalmases, president del Col·legi, on destacava una “total coordinació entre el Ministeri de Sanitat, la Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament de Barcelona”. Nació Digital, d’altra banda, desglossava tot el que és aquesta institució i el que comportaria que s’establís a Barcelona. El mitjà digital afegia declaracions de diferents institucions, entre elles, el Col·legi, on s’afirmava que es donava suport al projecte. Es puntualitzava diferents elements, com que es creu que és “l’emplaçament idoni” per acollir l’organisme o “la fortalesa de la indústria del medicament català”.


Avaria Telefònica

5BTV

Jordi de Dalmases, president del COFB, a Betevé

Davant de l’avaria d’un Centre de processament de dades de Telefónica que va provocar que més de 200 farmàcies no puguessin dispensar medicaments amb recepta electrònica, el Col·legi va reivindicar als mitjans de comunicació la necessitat de solucions ràpides davant de situacions com aquesta. El president, Jordi de Dalmases, i el secretari del Col·legi, Jordi Casas, van excercir de portaveus a Betevé en dues ocasions (1 i 2) per explicar l’avaria i quines mesures s’havien dut a terme per solucionar-la. Tanmateix, RAC1 també va informar-ne per partida doble (1 i 2), per explicar la situació i concretar que ja s’havia resolt, i en premsa, en van fer difusió La Vanguardia, AraEl Punt Avui, Nació Digital (1 i 2), VilawebAbc i Intereconomia, especificant en què consistia el problema i, Nació Digital i Directe notificant que ja estava solucionat.

Entrevista a Rafael Guayta-Escolies a l’especial sobre polimedicació del diari ARA

Entrevista de l'ARA a Rafael Guayta-Escolies

Entrevista de l’ARA a Rafael Guayta-Escolies, director de Projectes i Recerca del Consell

El 14 de maig, el diari Ara va dedicar el dossier especial que publica els diumenges “a analitzar el fenomen de la polimedicació”. L’edició va comptar amb l’opinió de diferents experts de la temàtica, entre ells, el director de Projectes i Recerca del Consell, Rafael Guayta-Escolies. El diari va realitzar-li una entrevista que va formar part de l’especial, on Guayta defensava que “som dels països amb menys efectes adversos” i posava èmfasi en la capacitat de les farmàcies per detectar l’abús de medicació.

 

 

Els farmacèutics: fonts de referència

La Jornada de Sefac al Correo Farmacéutico

Correo Farmacéutico informant de la Jornada

Correo Farmacéutico, Diariofarma i El Farmacéutico, van compartir declaracions de Jordi Casas, secretari del COFB a les respectives repercussions, realitzades sobre la jornada científic-professional de la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària (Sefac) sobre el paper de la farmàcia comunitària en l’organització sanitària.

Per la seva banda, Betevé va emetre una notícia sobre la píndola de l’endemà amb declaracions del vicetresorer del COFB, Guillermo Bagaria, on afirmava “que es tracta d’un medicament amb uns requisits especials” i concretava que, això, implica que “el farmacèutic faci especial cura en el seu ús racional”.

Guillermo Bagaria parlant a Betevé sobre

Guillermo Bagaria, vicetresorer del COFB, parlant a Betevé sobre

La presentació d’un estudi de la consultora CIMA sobre la facturació de les farmàcies va comptar amb la participació de Pilar Gascón, vocal del Col·legi i secretària del Consell. Se’n van fer ressò i van compartir les declaracions de Gascón La Vanguardia, Europa Press, Vilaweb, Catalunya Press, El Farmacéutico i IMFarmacias.

Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, va ser font d’informació de la notícia de Cuídate Plus sobre nutricosmètica. La vocal va valorar i compartir els beneficis i els contres d’aquesta pràctica. De dermofarmàcia també va parlar IMFarmacias, que hi va dedicar un especial fent menció al Consell de Col·legi de Farmacèutics de Catalunya com a organisme de salut que regula les guies acreditades i els protocols de diferents projectes.

El programa Codi de barris de Betevé va parlar sobre Sistemes Personalitzats de Dosificació, mencionant al Col·legi i el paper dels farmacèutics, i Aló va fer una recomanació de com deixar de fumar, mencionant també el COFB.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal