Estàs aquí: Inici > Destacats > Agost: polimedicació, xarxa de farmàcies sentinella i temes d’estiu, els més destacats

Agost: polimedicació, xarxa de farmàcies sentinella i temes d’estiu, els més destacats

22 setembre 2017

Farmàcia assistencial: polimedicació i xarxa de farmàcies sentinella

La polimedicació a Onda Cero

La polimedicació a Onda Cero

La polimedicació és, últimament, un dels temes recurrents als mitjans de comunicació i, a l’agost, en va ser per partida doble. Per una banda, el programa La Ciutat d’Estiu d’Onda Cero va reservar part de la seva emissió (del minut 14’35’’ al 20’31’’) per parlar-ne. Guillermo Bagaria, vicetresorer del Col·legi, va ser font d’informació i va explicar el paper que el farmacèutic té en coordinació amb el metge i va compartir algunes recomanacions que seria bo que els pacients duguessin a terme.

Canal Blau informant sobre la Xarxa de farmàcies sentinelles

Canal Blau informant sobre la Xarxa de farmàcies sentinelles

En segon lloc, El Periódico de Catalunya també va informar sobre aquesta problemàtica i va aprofundir en el paper assistencial del farmacèutic comunitari. El rotatiu detallava que “són múltiples les iniciatives portades a terme en aquests punts sanitaris (farmàcies comunitàries) per a la millora de l’ús dels medicaments”, destacant els Sistemes Personalitzats de Dosificació (SPD). A la peça es defineix en què consisteix aquest servei i es ressalta la formació que el Col·legi ofereix a aquells farmacèutics que el donen.

Finalment, la Xarxa de farmàcies sentinella va tenir un espai a Canal Blau. El mitjà va explicar el programa, impulsat pel Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, i va recollir declaracions d’una farmàcia de Vilanova i la Geltrú per conèixer el punt de vista dels professionals que s’hi han adherit.

Horaris de les oficines de farmàcia 

La jornada laboral de les farmàcies al Correo Farmacéutico

La jornada laboral de les farmàcies al Correo Farmacéutico

A principis d’agost es va conèixer la voluntat del Govern d’Espanya d’acotar la jornada laboral fins a les 18:00 hores. Arran d’aquestes informacions, Correo Farmacéutico va publicar una notícia explicant la dificultat d’implementar aquesta nova mesura a les oficines de farmàcia. El mitjà feia referència a diferents qüestions legals que ho impedien i, per tal d’abordar el tema amb més profunditat, va recollir declaracions de diversos responsables de col·legis de farmacèutics, entre ells, Jordi Casas, secretari del Col·legi. Casas va concretar que aquestes mesures podrien modificar els horaris de les farmàcies, però que, “en qualsevol cas, el marc legislatiu seguiria assegurant l’assistència al ciutadà 24 hores”.

 

Atenció als turistes des de la farmàcia 

Correo Farmacéutico i l'atendió del turisme a les farmàcies

Correo Farmacéutico i l’atenció del turisme a les farmàcies

Aprofitant que era època d’estiu, Correo Farmacéutico va realitzar una peça on es relacionava turisme i farmàcia. La notícia se centrava a explicar l’atenció que el professional fa aquest sector i compartia experiències de diferents farmacèutics, com Montserrat Gironès, vocal d’Ortopèdia del COFB. Gironès va ressaltar el paper assistencial que les farmàcies situades en punts turístics poden fer, també, amb aquest col·lectiu, posant com a exemple la prova del VIH. Alhora, el mitjà va destacar algunes iniciatives i projectes que es duen a terme des del Col·legi per l’atenció als turistes. Es va informar també sobre el curs La salut del viatger d’Àgora Sanitària, el traductor de símptomes de salut, que es troba en 18 idiomes a la web de salut del Col·legi, el Farmaceuticonline, així com dues peces d’aquest portal i, finalment, el diccionari Lèxic de fàrmacs, en el qual el Col·legi hi va col·laborar.

 

Sol i medicació

La interacció entre medicació i sol va ser un dels temes que es van tractar en el programa Cuídate de Radio Marca del 22 d’agost, on es va contactar amb Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, com a font experta per resoldre els dubtes al respecte. D’aquesta manera, Alcalde va definir, entre moltes altres qüestions, què s’entén per efectes fotosensibles d’alguns fàrmacs i va compartir algunes mesures de prevenció. Si ho voleu sentir, es va parlar d’aquest tema del minut 2’19’’ al 12’ 35’’.

 

Memòria del Col·legi 

La Memòria del COFB a Farmantur

La Memòria del COFB a Farmantur

La revista especialitzada Farmanatur va publicar el passat 31 d’agost una notícia sobre la Memòria del 2016 del Col·legi. El mitjà va sintetitzar el contingut del document posant l’èmfasi en algun dels projectes en els quals s’ha participat, com la detecció precoç del càncer de còlon, prevenció de l’ictus o la xarxa de farmàcies sentinelles, entre d’altres. Alhora va destacar la creació de la Comissió de Compromís Social i va compartir part de la introducció del president del COFB, Jordi de Dalmases.

Atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils

Des del Col·legi es va fer una peça pel Blog condemnant els atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils que es van donar el 17 d’agost. D’aquesta manera, el COFB es va adherir a tots als professionals i centres sanitaris que van refusar aquests actes, escenificant-ho amb un minut de silenci l’endemà.

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal