Estàs aquí: Inici > Destacats > Àgora Sanitària i Nestlé Health Science impulsen una campanya de sensibilització, detecció i acompanyament de persones que viuen amb disfàgia

Àgora Sanitària i Nestlé Health Science impulsen una campanya de sensibilització, detecció i acompanyament de persones que viuen amb disfàgia

21 abril 2023

Es calcula que més de dos milions de persones a Espanya pateixen disfàgia i que, aproximadament, el 90% de la població que pateix aquest trastorn, no està ni diagnosticada, ni correctament tractada. Tenint en compte aquest escenari, Àgora Sanitària, el portal de formació online dels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, i Nestlé Health Science impulsen una campanya d’educació sanitària a les farmàcies comunitàries per sensibilitzar, detectar i acompanyar a les persones que viuen amb disfàgia.

Webinar de presentació i formació el 25 d’abril

Per adherir-se a la campanya, que està oberta a farmàcies comunitàries de tota Espanya, s’ha organitzat el pròxim dimarts 25 d’abril, a les 14 h, un webinar de presentació i formació. Les inscripcions es poden realitzar a través d’agorasanitaria.com i, durant la sessió, es comptarà amb un equip de quatre expertes: Anna Bach-Faig, vocal d’Alimentació i Nutrició del COF de Barcelona; Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital Sant Pau de Barcelona; Rosana Ashbaugh, infermera de la Unitat de Nutrició Clínica i Dietètica de l’Hospital Universitari Príncep d’Astúries d’Alcalá de Henares; i Anna Paré, farmacèutica comunitària i nutricionista.

Més concretament, en el webinar s’abordaran tots els aspectes a tenir en compte per poder participar en la iniciativa: coneixements generals de la disfàgia, el perfil del pacient, les estratègies de suport nutricional, els hàbits higiènic-dietètics i la presa de medicaments.

La campanya s’iniciarà a partir del 15 de maig en les farmàcies comunitàries adherides, que comptaran amb un kit de material de suport compost, entre altres, per un pòster, un fulletó amb consells per al pacient, i una presentació per dur a terme sessions d’educació sanitària a pacients i/o persones cuidadores.

Quins són els objectius de la campanya?

Amb la campanya es vol aconseguir sis grans objectius. En primer lloc, donar a conèixer a pacients i cuidadors l’existència dels problemes en la deglució i la seva importància per a la salut i la qualitat de vida dels pacients. En segon lloc, visibilitzar signes i símptomes de la disfàgia que permetin detectar possibles casos. Una altra de les finalitats és comprendre la importància d’un bon seguiment de les mesures dietètiques i els hàbits d’higiene diària dels pacients. Així mateix, amb la campanya també es vol assegurar l’aportació nutricional adequada per evitar casos de desnutrició; conèixer les estratègies d’adaptació de la textura dels aliments i la viscositat dels líquids; i, finalment, millorar la presa de medicació en persones amb disfàgia.

Sobre Àgora de Nutrició i Salut

La campanya s’emmarca en l’àrea formativa Àgora de Nutrició i Salut, posada en marxa el 2019 per Àgora Sanitària i Nestlé Health Science. L’objectiu d’aquest portal és posar a l’abast dels farmacèutics i de la resta de professionals de l’oficina de farmàcia un conjunt de recursos en línia que contribueixin a la millora i professionalització del consell farmacèutic, en un àmbit de tanta rellevància com és la nutrició en adults i persones grans.

Calendari de la campanya

  • Fins al 25 d’abril: adhesió a la campanya, inscripció al webinar i sol·licitud dels materials.
  • 25 d’abril: webinar de presentació i formació dels farmacèutics.
  • A partir del 8 de maig: distribució dels materials a les farmàcies comunitàries.
  • 15 de maig: inici de la campanya.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal