Estàs aquí: Inici > Destacats > Usos i aplicacions dels olis essencials en la fitoteràpia

Usos i aplicacions dels olis essencials en la fitoteràpia

3 març 2020

El Col·legi va organitzar  durant els mesos de gener i febrer, el primer nivell del curs “Fitoteràpia, usos i aplicacions dels olis essencials“. El programa, dividit en set sessions, va comptar amb la docència de Maite Castrofarmacèutica i responsable tècnica de Pranarôm Espanya i Matilde García, farmacèutica titular i especialista en fitoteràpia i olis essencials.

Un moment d'una de les sessions, impartides a la seu del COFB.

Un moment d’una de les sessions, impartides a la seu del COFB.

El curs tenia com a objectius l’aprofundiment en els fonaments d’ús dels olis essencials, la seva aplicació com a eina fitoterapèutica, la seva utilització en funció de cada afecció i el coneixement de les diferents vies d’administració i posologies, evitant possibles toxicitats.

Els continguts del curs

Durant les 28 hores de les quals va constar el programa es van abordar des dels conceptes més generals com els criteris de qualitat, les vies d’administració i les precaucions d’ús, fins a les recomanacions  i principals aplicacions pràctiques en el cas d’infeccions.

Què són els olis essencials?

Els olis essencials són extractes altament concentrats obtinguts per destil·lació a partir de plantes aromàtiques com la lavanda i la farigola. De l’ús i l’aplicació d’aquests olis se’n deriva una teràpia natural basada en l’activitat fitoterapèutica.

Els olis essencials aporten solucions a casos d’infeccions, afeccions dermatològiques, trastorns articulars o del sistema nerviós, etc., és per això que són una eina valuosa en la farmàcia comunitària.

En les diferents sessions es van tractar més en detall aspectes com la inflamació i la gestió del dolor, així com el seu impacte en els sistemes respiratori, circulatori, nerviós o digestiu i la seva utilització en dermatologia.

La farmacèutica Matilde García va ser una de les professores del curs.

La farmacèutica Matilde García va ser una de les professores del curs.

En aquests casos es va aprofundir en els principals olis aplicables a cada cas i els alumnes van poder conèixer les diverses monografies disponibles amb les seves propietats principals, indicacions i afeccions.

Amb la col·laboració de:

 

 

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal