Estàs aquí: Inici > Destacats > Juliol: La nova Junta de Govern del COFB, el paper dels farmacèutics durant la COVID-19 i les novetats d’Àgora Sanitària, temes més destacats als mitjans

Juliol: La nova Junta de Govern del COFB, el paper dels farmacèutics durant la COVID-19 i les novetats d’Àgora Sanitària, temes més destacats als mitjans

19 agost 2020

Eleccions del COFB

Jordi Casas, nou president del Col·legi

La candidatura encapçalada per Jordi Casas va ser proclamada electa després que no se’n presentés cap d’alternativa. D’aquesta manera, el fins llavors secretari del COFB va ser elegit president, amb una nova Junta de Govern formada per 20 membres, dels quals 10 són noves incorporacions. 

Se’n van fer ressò, entre altres, Acta Sanitaria, El Global, Correo Farmacéutico, Redacción Médica, Con Salud, El Farmacéutico, imFarmacias, Farmanatur, Farmaventas, PM Farma, Europa Press, EFE, ACN i La Vanguardia.

Presa de possessió de la nova Junta de Govern 

Els membres de la nova Junta de Govern del COFB van prendre possessió dels seus càrrecs per al mandat comprès entre el 2020 i el 2024Ho van fer en el marc d’un acte intern, adaptat a la situació actual marcada per la COVID-19 i respectant en tot moment les mesures de prevenció que recomanen les autoritats sanitàries.

Diversos mitjans van fer-se ressò de l’acte i la nota de premsa enviada pel Col·legi, com per exemple, Farmaventas, Correo Farmacéutico, imFarmacias i El Global.

Entrevistes al nou president del COFB

En aquest context, els mitjans de la premsa especialitzada Correo Farmacéutico, imFarmacias i El Global van voler entrevistar a Jordi Casas com a nou president del COFB. A les diferents entrevistes, Casas va fer un repàs, entre altres aspectes, dels objectius que planteja per als pròxims quatre anys, els reptes als quals haurà de fer front la professió i com està afectant la COVID-19 a la farmàcia.

Els farmacèutics dels diferents àmbits d’exercici, implicats en l’abordatge de la COVID-19

El Col·legi va emetre una nota de premsa posant en valor el paper dels farmacèutics des dels diferents àmbits d’exercici de la professió, que s’han implicat activament en l’abordatge de la COVID-19. Entre altres mitjans, han recollit la nota de premsa  La Vanguardia, ABC, DiariofarmaimFarmaciasFarmanatur.

En el marc de la COVID-19, el COFB també ha estat portaveu amb relació a altres temes. A Ràdio Estel van entrevistar a la vicepresidenta del COFB, Núria Bosch, per repassar l’actualitat de la farmàcia en temps de COVID-19 (a partir del minut 11:25).  D’altra banda, la vocal d’oficina de Farmàcia del COFB, Francisca Aranzana, va ser entrevistada per La Razón, on va destacar que el farmacèutic ha tingut un paper essencial en la crisi sanitària i que el col·lectiu ha sortit reforçat, ja que han donat solucions i s’hi han deixat la pell.

Finalment, davant l’obligatorietat de portar de mascareta a tot Catalunya, Maria Perelló, responsable del Centre d’Informació del Medicament del COFB, va fer declaracions al programa “De boca a orella” de Ràdio 4. Perelló va remarcar que “hem de comprar mascaretes a mesura que en necessitem i no acumular. A la farmàcia hi ha disponibilitat i el farmacèutic sempre us aconsellarà la més adequada”.

Novetats d’Àgora Sanitària 

Oferta formativa del curs acadèmic 2020-21

Àgora Sanitària, el portal de formació online dels COF de Barcelona i Madrid, va presentar la seva oferta formativa pel curs acadèmic 2020-2021, adaptada a les necessitats dels farmacèutics davant la COVID-19. El programa està centrat en la indicació de símptomes menors, el consell nutricional, la detecció de síntomes d’alarma, el coneixement de malalties emergents i la gestió de farmàcia.

imFarmacias, Voz Libre, El Global, Farmanatur, Farmaventas i Europa Press són alguns dels mitjans que van recollir la informació de la nota de premsa enviada per COFM i COFB.

Catàleg de vídeos formatius sobre autocura en temps de COVID-19

Àgora Sanitària i l’Associació per l’Autocura de la Salut (ANEFP) han posat en marxa un catàleg de vídeos formatius anomenats “Autocura en temps de COVID-19“. Hi haurà un total de 50 vídeos d’aproximadament 10 minuts, estan elaborats per experts de la indústria farmacèutica i es publicaran setmanalment.

Els mitjans que van recollir aquesta informació van ser: imFarmacias, Diariofarma, Con Salud, PM Farma, El Farmacéutico, Acta Sanitaria, Farmanatur, Farmaventas, El Global i Acta Sanitaria.

El COFB s’adhereix al Decàleg per a la reforma del Sistema de Salut de Catalunya

El Col·legi va adherir-se al Decàleg per a la reforma del Sistema de Salut de Catalunya, un document impulsat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, la Societat Catalana de Gestió Sanitària i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, que reclama millores i reformes en el sistema sanitari català, aprofitant les lliçons apreses durant la pandèmia.

El COFB va comunicar mitjançant una nota de premsa la seva adhesió, que va ser recollida per PM Farma, Farmaventas, Diariofarma, El Farmacéutico, EFE, Abc i La Vanguardia.

Cloenda de la XV edició del MGOF

Durant la cloenda de la XV edició del Màster de Gestió d’Oficina de Farmàcia (MGOF), que va celebrar-se virtualment, el llavors president del Col·legi, Jordi de Dalmases, va destacar que “quan s’ha necessitat a tots els professionals en el sistema sanitari, els farmacèutics han estat clau”.

Diversos mitjans van recollir l’acte: imFarmacias, El Farmacéutico, PM Farma, Diariofarma, Acofar i El Global en la seva versió en paper.

El COFB com a font d’informació

Entrevista a Marta Alcalde, vocal de Dermofarmàcia, a Farmanatur

La vocal de Dermofarmàcia i Productes Sanitaris del COFB, Marta Alcalde, va ser entrevistada per Revista Farmanatur. A l’entrevista, publicada a la seva web, Alcalde va parlar de la campanya del COFB “Atenció Pell 365“, dels perills de l’exposició solar, de l’actualitat farmacèutica en l’àmbit de la Dermofarmàcia i dels principals mites al voltant de la protecció solar.

Mascaretes per la gent gran 

L’equip de verificació de RTVE es va posar en contacte amb el Col·legi per comprovar la veracitat d’una cadena de WhatsApp que assegurava que, a partir del 29 de juliol, es repartirien 3 mascaretes al mes als majors de seixanta anys. El COFB va desmentir que a Catalunya estigués en marxa i va fer al·lusió a la campanya Mascareta /Salut, en el marc de la qual es van repartir més de 9 milions de mascaretes a través de les farmàcies catalanes fins a la finalització de l’estat d’alarma.

Mencions al COFB

Women 350º Congress

L’edició d’enguany del Women 360º Congress, centrada en la innovació tecnològica i la salut, va celebrar-se en format virtual a conseqüència de la pandèmia. Núria Bosch, vicepresidenta del COFB, va intervenir a la inauguració, on va destacar la important tasca que han realitzat els farmacèutics davant la COVID-19. La Razón va fer una crònica de l’esdeveniment.

Altres publicacions d’interès:

Deixa un Comentari

Els comentaris es moderaran. És necessària la identificació de l’autor (nom, cognom i correu electrònic tot i que l’adreça no es publicarà) i que el contingut es refereixi a la temàtica del post. Seran eliminats els comentaris difamatoris o que utilitzin un llenguatge ofensiu.

*

Torna a Dalt
Avís Legal